Sony Xperia sola te koop voor 318 euro

Sony brengt vandaag in Nederland de Xperia sola op de markt. Het is een midrange Androidtelefoon met een bijzonderheid: je kunt door het apparaat navigeren zonder het aan te raken.

Sony Xperia sola

Het toestel kan worden bediend met gebaren, dus zonder met de vingers het scherm aan te raken om iets aan te tikken of te klikken. Deze ‘floating touch’ zoals Sony het noemt moet het scherm vrijwaren van vette vingerafdrukken.

Met de gebarenbesturing is het mogelijk om op het web te surfen, appste openen en acties uit te voeren die gebruik maken van de NFC-chip en twee bijgeleverde Xperia SmartTags. Dat zijn programmeerbare stickers met een chip erin die met de NFC-chip in de telefoon communiceert. Je kunt bijvoorbeeld zo’n sticker op de deur van je slaapkamer plakken en het met je toestel even aantikken voor je gaat slapen. Dan gaat het toestel automatisch in de nachtmodus.

Er zijn voor de SmartTags tien commando’s beschikbaar. Standaard is het Home SmartTag-profiel zo ingesteld dat een tikje tegen de sticker voldoende is om bij thuiskomst het toestel in WiFi-modus te zetten, en daar Google nieuws en weer-apps opstart.

De Xperia sola komt op de markt in drie kleuren: zwart, wit en rood. De adviesprijs is 318 euro, waardoor het toestel bij de iets duurdere abonnementen waarschijnlijk gratis wordt geleverd.

Het toestel is voorzien van een zogeheten Reality Display dat ondersteund wordt door de Mobile Bravia Engine. Sony belooft dat er 3D-geluid uit deze telefoon komt. De sola loopt op een 1Ghz dualcore proessor. De camera is voorzien van technologie waardoor de afdrukvertraging tot een minimum is teruggebracht.

Het scherm meet 3,7 inch in diameter en het toestel wordt naar de winkels gebracht met Android 2.3 Gingerbread. Een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich volgt in de zomer.

Bron: Persbericht Sony Mobile Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Apple iPhone 8

‘Onthullingsdatum en verkoopdatum iPhone 8 bekend gemaakt’ lees verder

Andy Rubin Essential

Oprichter Android komt dinsdag met Essential smartphone: dit weten we al lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters