Sony Xperia sola te koop voor 318 euro

Sony brengt vandaag in Nederland de Xperia sola op de markt. Het is een midrange Androidtelefoon met een bijzonderheid: je kunt door het apparaat navigeren zonder het aan te raken.

Sony Xperia sola

Het toestel kan worden bediend met gebaren, dus zonder met de vingers het scherm aan te raken om iets aan te tikken of te klikken. Deze ‘floating touch’ zoals Sony het noemt moet het scherm vrijwaren van vette vingerafdrukken.

Met de gebarenbesturing is het mogelijk om op het web te surfen, appste openen en acties uit te voeren die gebruik maken van de NFC-chip en twee bijgeleverde Xperia SmartTags. Dat zijn programmeerbare stickers met een chip erin die met de NFC-chip in de telefoon communiceert. Je kunt bijvoorbeeld zo’n sticker op de deur van je slaapkamer plakken en het met je toestel even aantikken voor je gaat slapen. Dan gaat het toestel automatisch in de nachtmodus.

Er zijn voor de SmartTags tien commando’s beschikbaar. Standaard is het Home SmartTag-profiel zo ingesteld dat een tikje tegen de sticker voldoende is om bij thuiskomst het toestel in WiFi-modus te zetten, en daar Google nieuws en weer-apps opstart.

De Xperia sola komt op de markt in drie kleuren: zwart, wit en rood. De adviesprijs is 318 euro, waardoor het toestel bij de iets duurdere abonnementen waarschijnlijk gratis wordt geleverd.

Het toestel is voorzien van een zogeheten Reality Display dat ondersteund wordt door de Mobile Bravia Engine. Sony belooft dat er 3D-geluid uit deze telefoon komt. De sola loopt op een 1Ghz dualcore proessor. De camera is voorzien van technologie waardoor de afdrukvertraging tot een minimum is teruggebracht.

Het scherm meet 3,7 inch in diameter en het toestel wordt naar de winkels gebracht met Android 2.3 Gingerbread. Een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich volgt in de zomer.

Bron: Persbericht Sony Mobile Nederland

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters