Sony Xperia T vanaf de eerste week van oktober beschikbaar in Nederland

Sony Mobile heeft bekend gemaakt dat de Xperia T vanaf de eerste week van oktober beschikbaar zal zijn in Nederland. Het toestel krijgt een adviesprijs van 499 euro mee.

Tijdens een hands-on sessie in Nederland wist Sony te vertellen dat het toestel vanaf oktober beschikbaar zal zijn. De fabrikant begint volgende week met het uitleveren van het toestel aan verschillende distributeurs, zo bevestigde Sony Mobile MarCom-manager Gelise Bouma. De telefoon krijgt een adviesprijs van 499 euro mee, maar de kans is groot dat het toestel online tussen de 400 en 430 euro te vinden zal zijn.

De Xperia T is het nieuwe vlaggenschip van Sony voor de twee helft van 2012. Het toestel beschikt over een Qualcomm S4 dualcore-processor die op 1.5GHz zijn werk doet. Uit eerdere benchmarks bleek al eerder dat deze processor zich prima kan meten met quadcore-concurrenten van Nvidia en Samsung. Het toestel heeft een 13-megapixelcamera die in 1080p kan filmen. Die kan volgens Sony bijna instant foto’s schieten. Het toestel is uitgerust met NFC, waarbij een nieuwe functie is toegevoegd genaamd ‘one touch’. Daarmee kun je apparaten aan elkaar linken. Zo kun je bijvoorbeeld muziek via een speciale NFC speaker afspelen door hem simpelweg aan te raken.

Het display van de telefoon is een 720p-scherm met Sony’s Mobile Bravia Engine. Met een doorsnede van 4,6″ is dit het grootste scherm dat Sony in een Europese telefoon heeft gestopt. De aanwezigheid van Android Ice Cream Sandwich betekent dat dit toestel geen knoppen meer heeft en dus alles op het scherm moet gebeuren. Sony heeft een update naar Jelly Bean bevestigd voor dit toestel.

De Xperia T werd slechts twee weken geleden tijdens de IFA-beurs in Berlijn door Sony wereldkundig gemaakt. De fabrikant liet al weten dat het toestellen sneller op de markt wil gaan brengen en de Xperia T is dan ook een nieuw record voor de fabrikant. All About Phones heeft het toestel inmiddels in bezit voor een review. Deze zullen we rond de lancering-datum van het toestel publiceren op onze website. Onze hands-on van het toestel kun je hier lezen en de video kun je hier bekijken.

Sony Xperia T hands-on

 

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters