Sony Xperia T vanaf de eerste week van oktober beschikbaar in Nederland

Sony Mobile heeft bekend gemaakt dat de Xperia T vanaf de eerste week van oktober beschikbaar zal zijn in Nederland. Het toestel krijgt een adviesprijs van 499 euro mee.

Tijdens een hands-on sessie in Nederland wist Sony te vertellen dat het toestel vanaf oktober beschikbaar zal zijn. De fabrikant begint volgende week met het uitleveren van het toestel aan verschillende distributeurs, zo bevestigde Sony Mobile MarCom-manager Gelise Bouma. De telefoon krijgt een adviesprijs van 499 euro mee, maar de kans is groot dat het toestel online tussen de 400 en 430 euro te vinden zal zijn.

De Xperia T is het nieuwe vlaggenschip van Sony voor de twee helft van 2012. Het toestel beschikt over een Qualcomm S4 dualcore-processor die op 1.5GHz zijn werk doet. Uit eerdere benchmarks bleek al eerder dat deze processor zich prima kan meten met quadcore-concurrenten van Nvidia en Samsung. Het toestel heeft een 13-megapixelcamera die in 1080p kan filmen. Die kan volgens Sony bijna instant foto’s schieten. Het toestel is uitgerust met NFC, waarbij een nieuwe functie is toegevoegd genaamd ‘one touch’. Daarmee kun je apparaten aan elkaar linken. Zo kun je bijvoorbeeld muziek via een speciale NFC speaker afspelen door hem simpelweg aan te raken.

Het display van de telefoon is een 720p-scherm met Sony’s Mobile Bravia Engine. Met een doorsnede van 4,6″ is dit het grootste scherm dat Sony in een Europese telefoon heeft gestopt. De aanwezigheid van Android Ice Cream Sandwich betekent dat dit toestel geen knoppen meer heeft en dus alles op het scherm moet gebeuren. Sony heeft een update naar Jelly Bean bevestigd voor dit toestel.

De Xperia T werd slechts twee weken geleden tijdens de IFA-beurs in Berlijn door Sony wereldkundig gemaakt. De fabrikant liet al weten dat het toestellen sneller op de markt wil gaan brengen en de Xperia T is dan ook een nieuw record voor de fabrikant. All About Phones heeft het toestel inmiddels in bezit voor een review. Deze zullen we rond de lancering-datum van het toestel publiceren op onze website. Onze hands-on van het toestel kun je hier lezen en de video kun je hier bekijken.

Sony Xperia T hands-on

 

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Hint Google’s nieuwe wallpaper naar volledige naam Android P? lees verder

LG G7 ThinQ

Tijd voor de notch: dit is de LG G7 ThinQ lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Samsung Galaxy S9 verslaat iPhone X in prestigieuze test lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters