Sony Xperia Touch verandert elk oppervlak in een (gigantisch) touchscreen

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over Sony Xperia Touch.

Want To KnowSony heeft een opvallende projector onthuld, de Sony Xperia Touch. De stijlvolle gadget verandert elk oppervlak in een high-definition touchscreen.

Sony maakt indruk met de Xperia Touch

Sony onthulde begin deze week tijdens het Mobile World Congress verschillende smartphones. Toch was de interessantste aankondiging van de Japanse fabrikant niet een toestel, maar een projector.

Daarbij denk je waarschijnlijk aan een ouderwetse beamer, maar de Xperia Touch is veel meer dan dat. De bijzondere gadget kan namelijk touchscreens projecteren. Met een druk op de knop verandert je muur of eettafel in een groot scherm.

Sony Xperia Touch

Een 23-inch high-definition touchscreen. Weer eens wat anders dan een iPad! De Xperia Touch kan je clicks en swipes registreren met behulp van infrarood licht en een ingebouwde camera.

De camera kan met zestig frames per seconde filmen, waardoor de projectie razendsnel op jouw aanrakingen kan reageren. Net alsof je een gigantische tablet hebt, waar je maar wilt.

Alles wordt een touchscreen

De Sony Xperia Touch draait ook gewoon op Android, dus je kunt er alles mee doen dat je ook met een normale tablet zou doen. Een spelletje spelen, Netflix streamen of Skypen met een levensgrootte projectie van je oma op de muur: het kan allemaal.

Sony Xperia Touch

Vorig jaar demonstreerde Sony al een experimenteel concept van de Xperia Touch. Juist daarom is het zo verrassend dat de techgigant nu al klaar is om het hebbeding aan de doorsnee consument te verkopen.

De Xperia Touch is echter ook zeer interessant voor de creatieve industrie. Microsoft wil daar gaan scoren met de HoloLens, een augmented reality headset die drie-dimensionale voorwerpen in echte ruimtes kan plaatsen. De Xperia Touch kan enkel twee-dimensionale beelden projecten, maar je hoeft tenminste niet continu een lompe bril te dragen.

Sony’s projector komt deze lente uit; de Nederlandse markt is in de zomer aan de beurt. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan al dit moois: €1500. Begin maar vast met sparen dus!

De Japanse fabrikant was niet de enige die hoge ogen gooide tijdens het Mobile World Congress. Zo maakte Nokia indruk met de nostalgische Nokia 3310, en maakte BlackBerry zijn comeback met de BlackBerry KeyOne. Wist je trouwens al dat Facebook meer met jouw likes doet dan je denkt?

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters