Sony onthult stijlvolle middenklassers Xperia XA1 en XA1 Ultra

Tijdens het Mobile World Congress van dit jaar heeft Sony maar liefst vier nieuwe toestellen laten zien. De twee toestellen die vooral in de spotlight werden gezet waren de Sony Xperia XZ Premium en de Xperia XZs. Maar naast deze luxe toestellen onthulde Sony ook de twee middenklassers Xperia XA1 en Xperia XA1 Ultra. Vergeleken met de XA voorgangers van vorig jaar, was duidelijk verbetering te zien wat betreft de camera, processor, opslagruimte een RAM capaciteit.

Camera’s Xperia XA1 lijn

Beide toestellen zijn aan de achterkant uitgerust met een 23 megapixel camera met een f2.0 lens. Eén van de verschillen tussen de twee telefoons zit hem in de camera aan de voorkant. Waar de XA1 een 8 megapixel selfiecamera heeft en de ISO waarde maximaal 3200 is, heeft de XA1 Ultra wat meer in zijn mars. De Xperia XA1 Ultra is namelijk uitgerust met een 16 megapixel camera aan de voorkant met een maximale ISO waarde van 6400. Ook kan de Ultra selfies maken met flash en heeft het een Optical Image Stabilization feature.

Sony Xperia XA1

Voor de processor heeft Sony bij beide smartphones gekozen voor een octa-core MediaTek Helio P20. De XA1 heeft een 5 inch HD display met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Rondom het display zijn de randen miniem, waardoor het display van rand tot rand lijkt door te lopen. Het toestel heeft een metalen behuizing, welke de XA1 een gelikt uiterlijk geeft.  De RAM capaciteit is 3GB en er is 32G opslagruimte beschikbaar. Het is mogelijk de opslagruimte uit te breiden met een microSD kaart. Het toestel draait op Android 7 en wordt geleverd met een 2300 mAh batterij, welke wordt aangesloten via Micro USB.

Sony Xperia XA1 Ultra

Zoals eerder vermeld heeft de Xperia XA1 Ultra ook een Mediatek Helio P20 chipset. Dit toestel heeft een 6 inch Full HD display met een resolutie van 1920×1080 pixels. Ook de Ultra heeft een rand tot rand design en komt met een metalen behuizing. Er is 4GB RAM beschikbaar en 64GB interne opslag, welke via microSD vergroot kan worden. Ook het Ultra model draait op Android 7, maar wordt geleverd met een 2700 mAh batterij. In tegenstelling tot de XA1, wordt de batterij bij de XA1 Ultra aangesloten via een USB Type-C kabel.

Xperia XA1 Ultra

Beschikbaarheid en prijs

Beide toestellen zullen worden uitgebracht worden in de kleuren zwart, goud en wit. Bepaalde kleuren van de XA1 zullen echter niet overal te koop zijn. Verwacht wordt dat de XA1 op 26 April in de winkel zal liggen voor omgerekend 284 euro. De XA1 Ultra wordt verwacht ergens in de zomer beschikbaar te zijn. Sony heeft de exacte verkoopdatum en prijs van de Ultra nog niet bekend gemaakt.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters