Sony Xperia XZ Premium en Sony Xperia XZs krijgen een unieke camera

Na een aantal maanden van geruchten en verwachtingen zijn de Sony Xperia XZ Premium en Sony Xperia XZs aangekondigd. De camera van de high-end toestellen kreeg veel aandacht. Beide toestellen krijgen namelijk een nieuwe camera met de ‘Motion Eye’-camerasensor, waarmee je slowmotionvideo’s in 960 fps kunt opnemen.

Sony Xperia XZ Premium

Sony Xperia XZ Premium De Sony Xperia XZ Premium is in principe de opvolger van de Xperia Z5 Premium. De smartphone krijgt een 5,5 inch-scherm. Net als de Z5 Premium krijgt het toestel een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Door de hoge pixeldichtheid en kleurencontrast is het toestel zeer geschikt voor het gebruik van virtual reality. De helderheid van het scherm zal met 40 procent hoger kunnen dan de Xperia Z5 Premium. De hoofdcamera schiet foto’s in 19 megapixel en de voorcamera schiet foto’s in 12 megapixel.

De smartphone krijgt een Snapdragon 835-procesor die maximaal 2,45 GHz  Sony Xperia XZ Premium klokt. Daarnaast heeft het toestel 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. In het toestel zit een batterij met een capaciteit van 3230 mAh. De telefoon kan met de QuickCharge 3.0 opgeladen worden via de USB C-poort. Het toestel is water- en stofbestendig en krijgt daarvoor een IP68-certificaat.

De Xperia XZ Premium krijgt een ‘Glass Loop Surface’. Rond de telefoon zal Gorilla Glass 5 zitten. Dit zal het toestel goed tegen beschadigingen beschermen. De smartphone heeft een metalen frameen de voorkant en achterkant zijn van glas. Op de powerbutton van het toestel zal een vingerafdrukscanner zitten. Het toestel zal in de kleuren ‘Luminous Chrome’ en ‘Deepsea Black’ beschikbaar zijn.

Sony Xperia XZs

De Sony Xperia XZs heeft iets minder goede specificaties dan de Xperia XZ Premium. De smartphone heeft een 5,2-inch full-HD beeldscherm van 1920 bij 1080 pixels. Dit toestel heeft dus geen 4K-resolutie zoals de Xperia XZ Premium.

Het toestel krijgt een Snapdragon 820-processor met een maximale kloksnelheid van 2,15 GHz en daarnaast heeft de telefoon 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. De batterijcapaciteit is 2900 mAh. Xperia XZs krijgt dezelfde camera als de Xperia XZ Premium. De hoofdcamera schiet foto’s in 19 megapixel en de voorcamera schiet foto’s in 12 megapixel. De telefoon zal in de kleuren ‘Ice Blue’, ‘Warm Silver’ en ‘Black’ beschikbaar zijn.

Camerafunctie

Sony Xperia XZ Premium en Sony Xperia XZsDe camera’s van beide toestellen beschikken over ‘Predictive Capture’. De toestellen kunnen hiermee ‘voorspellen’ wat voor foto de gebruiker zal maken. De toestellen worden ook van de Motion Eye-sensor voorzien. De camera’s kunnen hierdoor in slowmotion filmen. De camera’s kunnen 960 beelden per seconde vastleggen. Dat is een stuk meer dan de camera’s van andere toestellen.

Beide toestellen zullen op de Android 7.0 Nougat draaien. Het Premium-model zal in de zomer beschikbaar worden. Sony Xperia XZs zal in april beschikbaar zijn. De verkoopprijzen zijn nog niet officieel bekendgemaakt. Het is vanzelfsprekend dat het Premium-model duurder dan de Xperia XZs zal zijn.

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters