5 redenen om (niet) voor de Sony Xperia XZ premium te kiezen

Begin dit jaar werd de Sony Xperia XZ Premium geïntroduceerd. Het toestel doet zijn premium titel eer aan, maar heeft toch ook wel een paar mankementen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de telefoon te gaan.

Eerste smartphone met 4k HDR display

De Xperia XZ Premium is de eerste smartphone met een 4k HDR display. Dit is gebaseerd op dezelfde techniek die Sony ook in de Bravia televisies gebruikt. Dat betekent dus dat je in hoge 4k HDR kwaliteit kunt genieten van je Youtube filmpjes en games. De scherpte en kleuren van het scherm zijn optimaal en geven je een unieke smartphone kijkervaring.

Sony Xperia XZ Premium review uitgelicht

Super slow motion beelden

Het toestel is uitgerust met Sony’s Motion Eye camera. Deze technologie komt weer van de Cyber-Shot producten. Hiermee kun je super slow motion beelden schieten met een snelheid van 960 fps. Dat zorgt ervoor dat je tot in alle detail je langzame afspelende video’s uitgebreid kunt bekijken. Daarnaast is de camera ook uitgerust met een voorspellend vastleggen feature. Hierbij worden beelden al een seconde voordat je de foto maakt automatisch gebufferd. Als je net te laat was om het perfecte moment vast te leggen, heb je nog tot vier opties, die zijn gemaakt voordat je de knop indrukte.

Sony Xperia XZ Premium

Bestand tegen water en stoffigheid

Als je vaak ongelukjes hebt met je smartphone waarbij vloeistoffen zijn betrokken, is de Sony Xperia XZ Premium een hele goede optie. De handset komt namelijk met een IP68 certificering. Dat betekent dat je tot 1,5 meter diep ermee kunt duiken voor maximaal 30 minuten. Dus als je er een glas water overheen gooit, kun je ook gerust een half uurtje wachten voordat je in actie hoeft te komen.

Sony Xperia XZ Premium koopwijzer

Batterijcapaciteit is wat matig

De batterij van de smartphone heeft een capaciteit van 3230mAh. Voor sommige toestellen is dat prima, maar de XZ Premium heeft wat zwaardere features. Denk maar aan het 4k scherm en de batterij slurpende camera features. Hierdoor is de batterij toch redelijk snel weer leeg. Om dit tegen te gaan is het toestel wel uitgerust met Qnovo Adaptive Charging en Stamina Mode. Maar de prestaties zijn toch matig. Aan de andere kant is de batterij ook weer snel opgeladen met QuickCharge 3.0.

Sony Xperia XZ Premium is groot en zwaar

Een ander nadeel aan het toestel is dat Sony voor met het design duidelijk niet is meegegaan met de randloze trend. De randen aan de boven- en onderkant en ook aan de zijkanten zijn behoorlijk groot en aanwezig. Dit zorgt ervoor dat het toestel zelf ook onnodig groot wordt. Daarbij is hij met 195 gram aan gewicht ook best zwaar.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters