‘Specificaties Sony Xperia X Compact en Xperia XZ gelekt’

Volgende week gaat Sony zowel de Xperia X Compact als de Xperia XZ aankondigen, twee krachtige toestellen waarvan de specificaties zijn gelekt.

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia XZ
De Sony Xperia X Compact

Afgelopen week doken er foto’s op van de Sony Xperia X Compact, een kleiner doch krachtig vlaggenschip dat de smartphonefabrikant over een week zal gaan onthullen. Gisteren zijn ook de vermeende specificaties van het langverwachte toestel gelekt.

Specificaties

De Sony Xperia X Compact heeft naar verluidt een krachtige Qualcomm Snapdragon 820 chipset. Over het werkgeheugen is helaas nog niks bekend. Het toestel heeft zoals de naam al doet vermoeden een relatief klein scherm, 4.6-inch om precies te zijn. Dankzij het kleinere scherm voldoet een kleinere accu: de gelekte informatie wijst op een accu van 2,700 mAh. Over de verdere specificaties van de Sony Xperia X Compact is helaas nog niks bekend, naast het feit dat het compacte toestel een USB Type-C port krijgt.

Sony Xperia XZ

Naast de Xperia X Compact is Sony ook van plan om volgende week een andere krachtpatser aan te gaan kondigen: de Sony Xperia XZ. Van dit model zijn er nog geen foto’s of renders gelekt, maar over de specificaties is wel een stuk meer bekend.

Specificaties

Ook de Xperia XZ heeft namelijk een Qualcomm Snapdragon 820 processor onder de motorkap, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Sony staat bekend om zijn excellente smartphonecamera’s, en dat zie je ook terug in de specificaties van dit toestel. De Xperia XZ heeft een 23MP camera met dubbele LED-flash en laser autofocus aan de achterkant. Ook je selfies zullen er goed uit zien dankzij een 13MP camera aan de voorkant van het toestel. Het onaangekondigde model heeft een 5.2-inch 2.5D scherm en net zoals de Xperia X Compact een USB Type-C port. Over de capaciteit van de accu is nog niks bekend.

IFA 2016

Zowel de Xperia X Compact als de Xperia XZ zullen op 1 september door Sony worden onthuld tijdens IFA 2016, een elektronicabeurs die elk jaar in Berlijn plaats vindt. Naast Sony zullen onder andere Samsung, Lenovo en Acer er nieuwe gadgets gaan onthullen, dus houd de site in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mauricio -

  “Sony staat bekend om zijn excellente smartphonecamera’s”…..Sony staat toch JUIST bekend dat de camera’s ontzettend tegenvallen omdat de sensor en de software kennelijk niet goed zijn afgestemd waardoor andere fabrikanten met dezelfde Sony sensor veel betere foto’s maakt. Ik ben dus benieuwd waar je dit op baseert dat Sony bekend staat om zijn excellente smartphonecamera. Ik kan geen (recente) Sony toestel bedenken die excellente foto’s maakt.

  “Ook je selfies zullen er goed uit zien dankzij een 13MP camera aan de voorkant van het toestel”…….dus omdat hij 13MP heeft zien de selfies er goed uit? Laten we dit eerst maar even afwachten of dat ook zo is. Conclusie trekken op basis van megapixels vind ik kort door de bocht.

  1. Marijn -

   Sony is een verzameling van meerdere afdelingen ?! Zo hebt je sony mobile(die dus de xperia lijn uitbrengt) en je hebt sony (…?electronica?) die lenzen en sensoren ontwikkeld/maakt/verkoopt. In de laatste xperia lijnen zijn de sensoren wel erg goed. Alleen de drivers/softwarematig waren ze onder de maat.

   1. Mauricio -

    Dat is ook wat ik probeer aan te geven. Hier wordt beweerd dat Sony een excellente smartphonecamera heeft. Dus zeen beweren dat de camera op een Sony smartphone excellent is en dat is niet zo. De sensor is goed maar dat maakt het geen excellente smartphonecamera. Samsung maakt voor de S serie gebruik van dezelfde sensor maar maakt betere foto’s. Dat Sony meerdere afdelingen heeft, dat lijkt me helder maar daar gaat het niet om

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters