‘Specificaties Sony Xperia X Compact en Xperia XZ gelekt’

Volgende week gaat Sony zowel de Xperia X Compact als de Xperia XZ aankondigen, twee krachtige toestellen waarvan de specificaties zijn gelekt.

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia XZ
De Sony Xperia X Compact

Afgelopen week doken er foto’s op van de Sony Xperia X Compact, een kleiner doch krachtig vlaggenschip dat de smartphonefabrikant over een week zal gaan onthullen. Gisteren zijn ook de vermeende specificaties van het langverwachte toestel gelekt.

Specificaties

De Sony Xperia X Compact heeft naar verluidt een krachtige Qualcomm Snapdragon 820 chipset. Over het werkgeheugen is helaas nog niks bekend. Het toestel heeft zoals de naam al doet vermoeden een relatief klein scherm, 4.6-inch om precies te zijn. Dankzij het kleinere scherm voldoet een kleinere accu: de gelekte informatie wijst op een accu van 2,700 mAh. Over de verdere specificaties van de Sony Xperia X Compact is helaas nog niks bekend, naast het feit dat het compacte toestel een USB Type-C port krijgt.

Sony Xperia XZ

Naast de Xperia X Compact is Sony ook van plan om volgende week een andere krachtpatser aan te gaan kondigen: de Sony Xperia XZ. Van dit model zijn er nog geen foto’s of renders gelekt, maar over de specificaties is wel een stuk meer bekend.

Specificaties

Ook de Xperia XZ heeft namelijk een Qualcomm Snapdragon 820 processor onder de motorkap, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Sony staat bekend om zijn excellente smartphonecamera’s, en dat zie je ook terug in de specificaties van dit toestel. De Xperia XZ heeft een 23MP camera met dubbele LED-flash en laser autofocus aan de achterkant. Ook je selfies zullen er goed uit zien dankzij een 13MP camera aan de voorkant van het toestel. Het onaangekondigde model heeft een 5.2-inch 2.5D scherm en net zoals de Xperia X Compact een USB Type-C port. Over de capaciteit van de accu is nog niks bekend.

IFA 2016

Zowel de Xperia X Compact als de Xperia XZ zullen op 1 september door Sony worden onthuld tijdens IFA 2016, een elektronicabeurs die elk jaar in Berlijn plaats vindt. Naast Sony zullen onder andere Samsung, Lenovo en Acer er nieuwe gadgets gaan onthullen, dus houd de site in de gaten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters