Deze vier dingen zouden de Xperia XZ1 nog beter maken

De Sony Xperia XZ1 is een waardige opvolger van de XZ. Het toestel komt met een lijst aan verbeterpunten ten opzichte van zijn voorganger. Maar als we hem vergelijken met andere premium toestellen zijn er toch wel wat puntjes, die beter hadden gekund. Deze vier dingen zouden de XZ1 net wat sterker hebben gemaakt. 

Een dubbele camera

Dit jaar komen bijna alle vlaggenschip toestellen met een dubbele camera. Dit is niet alleen een leuke hype, maar door twee verschillende lenzen te combineren kun je daadwerkelijk ook mooiere foto’s maken. Het effect hangt af van welke twee lenzen je precies combineert. Sommige smartphonemakers kiezen voor een telefotolens naast de hoofdcamera en anderen weer voor een groothoeklens. Sony heeft voor geen enkele extra lens gekozen, want helaas heeft het toestel geen dual camera setup.

Sony Xperia XZ1 preview design

Grotere batterij

Voor het premium toestel dat de Xperia ZX1 is geworden, is het vreemd dat Sony ervoor heeft gekozen om een schrale 2700mAh batterij in de telefoon te stoppen. Al helemaal aangezien zijn voorganger een 2900mAh batterij had. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat het toestel iets smaller en lichter is dan zijn voorganger. Maar we kiezen toch liever voor een grotere batterij.

Optische beeldstabilisatie

Optische beeldstabilisatie (OIS) helpt je bij het maken van mooiere foto’s. Door een trillerige hand wordt niet alleen je beeld wazig, maar als het wat donkerder is krijg je bijvoorbeeld ook last van ruis. Met de XZ1 krijg je wel softwarematige OIS wanneer je video’s maakt in de vorm van Sony’s 5-axis software. De hardware doet hier echter niet aan mee. Daarnaast het je ook OIS nodig voor je foto’s en dat missen we nog.

Sony Xperia XZ1

Xperia XZ1 met fris nieuw ontwerp

Hoewel het toestel er op zich niet slecht uitziet, is het toch jammer dat Sony niet wat meer moeite heeft gedaan om met een fris ontwerp te komen. De dubbele camera is er al niet en nu ziet de telefoon er ook nog eens behoorlijk hetzelfde uit als zijn voorganger. Ze hadden tenminste de randen wat dunner kunnen maken voor een screen-to-body ratio, die kan concurreren met de andere vlaggenschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters