Vijf redenen om (niet) voor de Sony Xperia XZ1 te kiezen

Eerder dit jaar kwam Sony met de Xperia XZ1 handset. Het toestel lijkt qua uiterlijk niet baanbrekend veel te verschillen van zijn voorganger, maar komt toch met mooie feature upgrades. Uiteraard kleven er zowel voordelen als nadelen aan de smartphone. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Sony Xperia XZ1 te gaan.

Camera met interessante features

De camera van de Sony Xperia XZ1 komt met een paar hele leuke features. Zo kun je aan de slag gaan met het scannen van 3D beelden in minder dan een minuut. Deze beelden kun je na het scannen bewerken op het toestel of delen met je vrienden. Ook kun je er meteen een 3D model van maken door je scans te printen met een 3D printer. Naast driedimensionale speelpartijen, is de camera van de XZ1 ook een kei in het maken van super slow motion beelden. De 19 megapixel sensor kan video’s van 960fps schieten, waardoor je tot in details alles tergend langzaam voorbij ziet komen. De Predictive Capture feature zorgt er weer voor dat je bijna nooit meer met mislukte beelden zit. Tot twee seconden voordat je begint met schieten, begint de camera al met het opnemen van beelden. Zo maakt het niet meer uit dat je vaak net te laat op de knop drukte.

Sony Xperia XZ1

HDR geoptimaliseerd

De XZ1 ondersteunt HDR kwaliteit beelden, zodat je optimaal kunt genieten van hoge kwaliteit filmpjes. Dit is aan de ene kant een groot voordeel, maar kan aan de andere kant ook weer een nadeel zijn. Wanneer content speciaal gemaakt is om in HDR kwaliteit te bekijken, is het geweldig om deze op de XZ1 te bekijken. Wanneer je echter niet met HDR beelden te maken hebt, zou het kunnen dat ze er toch beter uitzien op een toestel dat niet HDR geoptimaliseerd is.

Sony Xperia XZ1 preview design

Ondersteunt dual sim

Als je vaak in het buitenland bent of een tweede simkaart hebt voor je zakelijk nummer, is het toestel erg handig dankzij de dual sim mogelijkheid. Met deze feature kun je twee simkaarten tegelijkertijd in de telefoon stoppen, zodat je op twee nummers beschikbaar bent. Hiervoor hoef je niet rond te lopen met een extra toestel. Als je geen behoefte hebt aan een tweede simkaart, kun je de extra gleuf ook gebruiken om de opslagcapaciteit te vergroten met maximaal 256GB.

Enkele camera zonder optische beeldstabilisatie

Hoewel de hoofdcamera van de telefoon komt met mooie features, zijn er toch een paar verbeterpuntjes. Dit jaar komen veel toestellen met een dubbele camera. En hoewel de Sony Xperia XZ1 met allerlei premium goodies is uitgerust, doet het toestel niet mee met de dubbele camera trend. Daarnaast is de lens ook niet uitgerust met een optische beeldstabilisatie feature. Dit is bij daglicht niet zo’n groot punt, maar wanneer het wat donkerder wordt gaat de beeldkwaliteit toch wel een stuk achteruit.

Sony Xperia XZ1 preview design

Xperia XZ1 komt met matige batterijcapaciteit

Het toestel is uitgerust met een niet verwijderbare 2700mAh batterij. Dit is wat matig en veel toestellen komen dit jaar toch wel met minimaal 3300mAh aan batterij power. Zelfs de voorganger van de telefoon kwam met een grotere batterij. Dit wordt wel enigszins opgevangen door de mogelijkheid om snel weer op te laden met Qualcomm’s Quick Charge 3.0 technologie.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters