Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships

Net een paar dagen voor het Mobile World Congress heeft Evan Blass weer toegeslagen met specificaties over nog niet onthulde toestellen. De tipster wist informatie te bemachtigen over de nieuwe Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact. Hoewel de toestellen veel overeenkomsten vertonen, zou er naast het duidelijke verschil in grootte ook een ander belangrijk onderscheid zijn. 

Snapdragon 835 en Android Oreo

Wat de overeenkomsten betreft zouden beide Xperia toestellen komen met Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 845 chipset en aan de achterkant met een vingerafdrukscanner zijn uitgerust. Ook zouden beide smartphones de 19 megapixel f/1.8 camera krijgen van de Sony Xperia XZ Premium. Op zich een goed teken dat de telefoons de camera van een premium toestel krijgen, hoewel camera in kwestie volgens sommigen wat onbetrouwbaar zou zijn. Verder zouden zowel de XZ2 als de XZ2 Compact meteen al draaien op Android Oreo.

Sony Xperia XZ2

Xperia XZ2 inclusief draadloos opladen

Het eerste verschil dat meteen opvalt is dat de XZ 2 met zijn 5,7 inch display een stukje groter is dan de kleinere 5,0 inch XZ2 Compact. Een ander verschil zit hem in de oplaadmogelijkheden van de toestellen. De grotere versie zou namelijk ook aan de achterkant glas hebben, waardoor hij draadloos opgeladen zou kunnen worden. Bij het kleinere broertje vinden we in plaats van glas een achterkant van polycarbonaat en de feature om draadloos op  te laden zou ontbreken. Beide toestellen kunnen overigens wel via USB-C worden opgeladen. Nog een verschil tussen de twee is dat de XZ2 zou komen met een feature die audio voorziet van haptische feedback. Hierdoor zou het toestel vibraties met geluiden kunnen synchroniseren.

Gelukkig lijkt nog niet alles over de smartphones te zijn gelekt en heeft Sony nog iets te onthullen tijden het mobiele congres. Het zal weer een wervelwind aan nieuwe toestellen worden. Let the games begin..

Via: The Verge

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters