Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships

Net een paar dagen voor het Mobile World Congress heeft Evan Blass weer toegeslagen met specificaties over nog niet onthulde toestellen. De tipster wist informatie te bemachtigen over de nieuwe Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact. Hoewel de toestellen veel overeenkomsten vertonen, zou er naast het duidelijke verschil in grootte ook een ander belangrijk onderscheid zijn. 

Snapdragon 835 en Android Oreo

Wat de overeenkomsten betreft zouden beide Xperia toestellen komen met Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 845 chipset en aan de achterkant met een vingerafdrukscanner zijn uitgerust. Ook zouden beide smartphones de 19 megapixel f/1.8 camera krijgen van de Sony Xperia XZ Premium. Op zich een goed teken dat de telefoons de camera van een premium toestel krijgen, hoewel camera in kwestie volgens sommigen wat onbetrouwbaar zou zijn. Verder zouden zowel de XZ2 als de XZ2 Compact meteen al draaien op Android Oreo.

Sony Xperia XZ2

Xperia XZ2 inclusief draadloos opladen

Het eerste verschil dat meteen opvalt is dat de XZ 2 met zijn 5,7 inch display een stukje groter is dan de kleinere 5,0 inch XZ2 Compact. Een ander verschil zit hem in de oplaadmogelijkheden van de toestellen. De grotere versie zou namelijk ook aan de achterkant glas hebben, waardoor hij draadloos opgeladen zou kunnen worden. Bij het kleinere broertje vinden we in plaats van glas een achterkant van polycarbonaat en de feature om draadloos op  te laden zou ontbreken. Beide toestellen kunnen overigens wel via USB-C worden opgeladen. Nog een verschil tussen de twee is dat de XZ2 zou komen met een feature die audio voorziet van haptische feedback. Hierdoor zou het toestel vibraties met geluiden kunnen synchroniseren.

Gelukkig lijkt nog niet alles over de smartphones te zijn gelekt en heeft Sony nog iets te onthullen tijden het mobiele congres. Het zal weer een wervelwind aan nieuwe toestellen worden. Let the games begin..

Via: The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters