Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden

Sony gebruikt al jaren hetzelfde design voor zijn smartphone. Daar verdient de Japanse fabrikant lof voor, want de concurrentie schiet alle kanten op. Sony voert een duidelijke lijn met zijn producten. Anno 2017 begint dat vier jaar oude design echter tegen te staan. Niet omdat het er niet meer goed uit ziet, maar vanwege de grote trend van dit jaar: dunne schermranden. Op naar de Sony Xperia XZ2!

Maak kennis met de Sony Xperia X2

Xiaomi trapte die trend eind vorig jaar af. Nu ook Samsung en Apple aan boord zijn, steken de kenmerkende randen van de Xperia-toestellen sterk af. Door de dunne schermranden gaan alle toestellen op elkaar lijken. Wanneer, en nog belangrijker, hoe gaat Sony alsnog zijn sterke designtaal doorvoeren binnen die trend?

Op de wanneer konden we al antwoord geven: begin volgend jaar. Dankzij gelekte informatie weten we dat Sony begin volgend jaar nieuwe flagships uit gaat brengen. Ja, met dunne schermranden. Dat is bovendien bevestigd door de Japanse techgigant zelf. Geen wilde speculatie dus.

Sony Xperia XZ2

Maar hoe gaat dat eruit zien? Ook op die vraag kunnen we nu voorzichtig antwoord geven. Het lijkt er namelijk sterk op dat de fabrieksbestanden van de Xperia XZ2 zijn gelekt. Althans, foto’s daarvan. We zien de vermeende behuizing van het toestel. En ja hoor, de dunne schermranden vallen meteen op.

Aan de onder- en zijkanten vooral. Aan de bovenkant zit een iets dikkere rand, voor de selfiecamera. De dikte valt echter in het niet bij de huidige toestellen van de smartphonefabrikant. Het geheel vormt een strak plaatje, zonder gekke inhammen of gebogen schermranden. Typisch Sony, al komt het karakteristieke design minder naar voren. De voorkant is immers bijna een en al scherm.

Dedicated cameraknop

Daarom zijn we ook vooral benieuwd naar de achterkant. Overigens is er een detail dat trouwe gebruikers zal opluchten: aan de zijkant van de Sony Xperia XZ2 zit nog steeds een dedicated cameraknop. Daarmee kun je met een druk op de knop de camera-app openen, en vervolgens een foto nemen.

Al met al wordt dit een interessante high-end smartphone. Onder de motorkap zit de Snapdragon 845, dus Sony gaat direct de strijd aan met de Samsung Galaxy S9. Hier lees je hoe die smartphone eruit gaat zien. De Sony Xperia XZ1 werd overigens afgelopen zomer aangekondigd, dus hopelijk krijgen we Sony Xperia XZ2 eerder te zien.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters