‘Sony Xperia XZs en Xperia XZ Premium krijgen Motion Eye’

Naar verluidt brengt Sony dit jaar de Xperia XZs en de XZ Premium uit, twee high-end toestellen die gebruik maken van een nieuwe camerafunctie genaamd Motion Eye.

Motion Eye

Sony werkt aan een speciale camerafunctie voor zijn nieuwe Xperia smartphones. Dat blijkt uit een gelekte presentatie van de Japanse techgigant. Een gelekte dia noemt de speciale functie “Motion Eye”. Het lijkt erop dat de functie gebruikt maakt van Sony’s nieuwste camerasensor, die zijn eigen geheugenmodule heeft.

Motion Eye komt er op neer dat je Xperia smartphone door heeft dat je een foto wil gaan nemen. Dat kan de software voorspellen aan de hand van je bewegingen. De houding waarmee je een foto neemt is immers heel anders dan hoe je normaal je smartphone gebruikt. Vervolgens neemt je smartphone vier foto’s in de seconde voordat jij op de cameraknop drukt. Zo kan het dus foto’s nemen van een moment dat je anders misschien al had gemist.

Sony Xperia XZ Premium motion eye

Bewegende foto’s

Daarnaast kan je smartphone zo een soort mini-gifjes maken. Daarmee doet Motion Eye denken aan Apple’s Live Photos, waarmee de momenten voor en na je foto aan elkaar worden geplakt om een bewegend plaatje te creëren. Echt nieuw is het dus niet, gezien Live Photos zijn debuut maakte in 2015 op de iPhone 6s. Samsung doet hetzelfde met Motion Photo, een stukje software dat je op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kunt vinden.

Xperia XZs en Xperia XZ Premium

Dat neemt natuurlijk niet weg dat Sony er unieke dingen mee kan doen. Naar verluidt komt Motion Eye naar twee aankomende high-end toestellen van Sony, de Xperia XZs en de Xperia XZ Premium. De Sony Xperia XZ Premium krijgt waarschijnlijk een 4K scherm en maakt gebruik van de Snapdragon 835. Daarmee wordt het de opvolger van Xperia Z5 Premium uit 2015.

Mobile World Congres

Wellicht gaan we komende maandag al kennis maken met de nieuwe toestellen en software van Sony. Op 27 februari houdt de Japanse smartphonefabrikant namelijk een media event tijdens het Mobile World Congress. Naar verwachting zal het daar verschillende smartphones onthullen. De kans is echter aanwezig dat de eerdergenoemde vlaggenschepen pas later worden onthuld, gezien ze naar verluidt niet voor juni te koop zullen zijn.

 

Bron: Esato forum, Xperia Blog

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters