Sony Xperia Z3+ erg goed te bedienen met nat scherm

Sony kreeg op techblogs veel kritiek op het feit dat de Xperia Z3+ een zeer kleine upgrade biedt ten opzichte van de Xperia Z3, maar GSM Arena heeft nu het scherm eens wat beter bekeken. Daarin blijkt wel degelijk iets belangrijks verbeterd te zijn. In natte omstandigheden blijkt het scherm van de Xperia Z3+ aanzienlijk beter te bedienen dan bij zijn voorganger.

Sony Xperia Z3+

Het is natuurlijk even de vraag hoe vaak iemand in een klaterende regenbui überhaupt zijn telefoon te voorschijn haalt, of hem wil gebruiken om Angry Birds te spelen of een e-mail te tikken onder de douche. Maar met de Xperia Z3+ zal dat allemaal wel een stuk beter gaan dan bij de voorgangers in de waterdichte Z-serie van Sony.

“Touchscreen is amazingly good when wet”, meldt GSM Arena, die de beide Z3-varianten flink heeft natgespetterd en in een filmpje laat zien hoe beide toestellen vervolgens omgaan met touch-invoer in een tekenprogramma. Hier is goed te zien dat de Xperia Z3 nogal in de war raakt vanwege de nattigheid op het scherm, maar de Xperia Z3+ niet. Die voert keurig zijn taken uit, zonder dat het scherm eerst drooggewreven moet worden.

Wie dus met een Xperia Z3+ een duik in een zwembad neemt en direct daarna een foto wil nemen, zal niet gehinderd worden door een haperende touch-input. Bij de Xperia Z3 gaat het al direct fout omdat het toestel door de vele waterdruppels op het scherm denkt dat er net zoveel vingers aan het werk zijn, en inzoomen is lastig of het scherm reageert soms helemaal niet. Eerst droogmaken is bij dit toestel het advies; bij de Z3+ is dat dus niet nodig.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

iPhone X Jony Ive

Jony Ive terug aan het roer van Apple’s ontwerpstudio lees verder

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters