Sony Xperia Z3 krijgt vanaf volgende week Android 5.0 Lollipop

Sony begint volgende week met het uitrollen van Android 5.0 Lollipop naar de Xperia Z3. Het is het eerste model van Sony dat de nieuwste versie van Android krijgt.

Sony Xperia Z3 design

De lokale afdelingen van Sony in Frankrijk en Indonesië berichten over de aanstaande update voor de Xperia Z3. Deze update is 1,2GB groot en het updaten duurt volgens Sony 20 minuten. Met de update wordt het mogelijk om apps te installeren op een Micro sd-kaart.

Sony gaat alle Xperia Z-apparaten updaten naar Android 5.0 Lollipop. De rest van de Sony-smartphones krijgt de nieuwste update niet. De Japanse fabrikant is redelijk laat met het uitrollen van het nieuwe besturingssysteem van Google naar zijn toestellen.

Zo draaien bepaalde smartphones van LG, HTC en Samsung bijvoorbeeld al lang op Android 5.0 Lollipop. Vanaf volgende week schaart Sony zich dus ook bij die groep. Het is nog onduidelijk of de update vanaf volgende week gelijk ook in Nederland wordt uitgerold, maar het lange wachten is dus zo goed als voorbij.

De Xperia Z3 is het huidige vlaggenschip van Sony. Deze telefoon kost op dit moment 524 euro. Voor dit geld krijg je een full HD-scherm met een formaat van 5,2 inch. In de smartphone zit de Snapdragon 801-processor van Qualcomm die met vier Krait 400-kernen 2,5 GHz klokt.

De telefoon heeft 3GB ram en 16GB of 32GB opslagcapaciteit. Dit kun je met een Micro sd-kaart uitbreiden. Foto’s schiet de Sony in 20,7 megapixel en met de camera aan de voorkant van de Xperia Z3 schiet je foto’s in 2,2 megapixel. De smartphone ondersteunt 4G-internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Vidurj5 Joeloemsingh -

    komt de update echt alleen voor de z series???
    komt er later geen update voor bijvoorbeeld de sony xperia e4g of de m2??

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters