Sony Xperia Z3 krijgt vanaf volgende week Android 5.0 Lollipop

Sony begint volgende week met het uitrollen van Android 5.0 Lollipop naar de Xperia Z3. Het is het eerste model van Sony dat de nieuwste versie van Android krijgt.

Sony Xperia Z3 design

De lokale afdelingen van Sony in Frankrijk en Indonesië berichten over de aanstaande update voor de Xperia Z3. Deze update is 1,2GB groot en het updaten duurt volgens Sony 20 minuten. Met de update wordt het mogelijk om apps te installeren op een Micro sd-kaart.

Sony gaat alle Xperia Z-apparaten updaten naar Android 5.0 Lollipop. De rest van de Sony-smartphones krijgt de nieuwste update niet. De Japanse fabrikant is redelijk laat met het uitrollen van het nieuwe besturingssysteem van Google naar zijn toestellen.

Zo draaien bepaalde smartphones van LG, HTC en Samsung bijvoorbeeld al lang op Android 5.0 Lollipop. Vanaf volgende week schaart Sony zich dus ook bij die groep. Het is nog onduidelijk of de update vanaf volgende week gelijk ook in Nederland wordt uitgerold, maar het lange wachten is dus zo goed als voorbij.

De Xperia Z3 is het huidige vlaggenschip van Sony. Deze telefoon kost op dit moment 524 euro. Voor dit geld krijg je een full HD-scherm met een formaat van 5,2 inch. In de smartphone zit de Snapdragon 801-processor van Qualcomm die met vier Krait 400-kernen 2,5 GHz klokt.

De telefoon heeft 3GB ram en 16GB of 32GB opslagcapaciteit. Dit kun je met een Micro sd-kaart uitbreiden. Foto’s schiet de Sony in 20,7 megapixel en met de camera aan de voorkant van de Xperia Z3 schiet je foto’s in 2,2 megapixel. De smartphone ondersteunt 4G-internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Vidurj5 Joeloemsingh -

    komt de update echt alleen voor de z series???
    komt er later geen update voor bijvoorbeeld de sony xperia e4g of de m2??

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Apple iPhone 8

‘Onthullingsdatum en verkoopdatum iPhone 8 bekend gemaakt’ lees verder

Andy Rubin Essential

Oprichter Android komt dinsdag met Essential smartphone: dit weten we al lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters