Sony Xperia Z3 krijgt vanaf volgende week Android 5.0 Lollipop

Sony begint volgende week met het uitrollen van Android 5.0 Lollipop naar de Xperia Z3. Het is het eerste model van Sony dat de nieuwste versie van Android krijgt.

Sony Xperia Z3 design

De lokale afdelingen van Sony in Frankrijk en Indonesië berichten over de aanstaande update voor de Xperia Z3. Deze update is 1,2GB groot en het updaten duurt volgens Sony 20 minuten. Met de update wordt het mogelijk om apps te installeren op een Micro sd-kaart.

Sony gaat alle Xperia Z-apparaten updaten naar Android 5.0 Lollipop. De rest van de Sony-smartphones krijgt de nieuwste update niet. De Japanse fabrikant is redelijk laat met het uitrollen van het nieuwe besturingssysteem van Google naar zijn toestellen.

Zo draaien bepaalde smartphones van LG, HTC en Samsung bijvoorbeeld al lang op Android 5.0 Lollipop. Vanaf volgende week schaart Sony zich dus ook bij die groep. Het is nog onduidelijk of de update vanaf volgende week gelijk ook in Nederland wordt uitgerold, maar het lange wachten is dus zo goed als voorbij.

De Xperia Z3 is het huidige vlaggenschip van Sony. Deze telefoon kost op dit moment 524 euro. Voor dit geld krijg je een full HD-scherm met een formaat van 5,2 inch. In de smartphone zit de Snapdragon 801-processor van Qualcomm die met vier Krait 400-kernen 2,5 GHz klokt.

De telefoon heeft 3GB ram en 16GB of 32GB opslagcapaciteit. Dit kun je met een Micro sd-kaart uitbreiden. Foto’s schiet de Sony in 20,7 megapixel en met de camera aan de voorkant van de Xperia Z3 schiet je foto’s in 2,2 megapixel. De smartphone ondersteunt 4G-internet.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters