Sony Xperia Z4 Tablet eind juni te koop voor 779 euro

De nieuwe toptablet van Sony is uiterlijk vanaf 30 juni in Nederland te koop. Deze Xperia Z4 Tablet gaat behoorlijk wat geld kosten: 779 euro, inclusief een keyboarddock.

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z4 Tablet 863

Dit bevestigt Sony tegenover Android Planet. Sony kondigde de Xperia Z4 Tablet aan op het Mobile World Congress, dat begin maart plaatsvond in Barcelona. Het prijsverschil met zijn voorgangers is niet mals: die kostten grofweg 300 euro minder toen ze op de markt kwamen.

De specificaties zijn echter ook wel een stukje beter. Het scherm heeft een formaat van 10,1 inch en een hoge resolutie van 2560×1600 pixels. In de tablet zit de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Deze 64 bit-chipset klokt met vier Cortex A57-kernen 2GHz en met vier Cortex A53-kernen 1,5GHz. Sony gebruikt deze processor ook voor de Xperia Z3+.

De batterij van de Sony Xperia Z4 Tablet heeft een inhoud van 6000 mAh. Daarnaast ondersteunt de tablet 4G-internet. In de Z4 Tablet zit 3GB aan werkgeheugen en de opslagcapaciteit bedraagt 32GB. Dit is uit te breiden met maximaal 128GB via een micro sd-kaart. Foto’s schiet de Xperia Z4 Tablet in 8,1 en 5,1 megapixel

De Xperia Z4 Tablet is een tablet die meer in de buurt komt van een laptop dan zijn voorgangers. De keyboarddock die bij de tablet wordt meegeleverd is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van, maar er zijn ook poorten in de tablet voor printers en projectors. Dit verklaart ook het prijsverschil, al blijft 779 voor veel mensen waarschijnlijk veel geld.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters