Sony begint met uitrollen Android 7.1.1 Nougat naar flink aantal Xperia toestellen

Sony is begonnen met het uitrollen van Android 7.1.1 Nougat naar een flink aantal Sony Xperia toestellen. Zit jouw smartphone ertussen?

Android O: Oatmeal Cookie of Oreo?

We kijken allemaal uit naar de lancering van Android O. Gaat het Android Oatmeal Cookie worden, of wordt het toch gewoon Android Oreo? Hoe dan ook brengt Android 8.0 een flink aantal grote veranderingen met zich mee. Bovenal wordt het volgens Google vooral een update die het besturingssysteem finetunet.

Android O Developer Preview 2

Oftewel: eens de tijd nemen om alle bestaande functies te polijsten. Android is in de afgelopen jaren rap volwassen geworden, waarbij lang niet altijd lang genoeg stil is gestaan bij bepaalde functionaliteiten. Voor veel smartphonegebruikers is Android O echter toekomstmuziek.

Fragmentatie is namelijk nog steeds een groot probleem dat Android blijft teisteren. Waar enkel iPhones op iOS draaien, zijn er miljoenen verschillende Android smartphones. Die zijn weer afkomstig van honderden als niet duizenden fabrikanten. Allemaal hebben ze zelf de verantwoordelijkheid om nieuwe updates geschikt te maken en uit te rollen naar hun eigen toestellen.

Google heeft dus amper directe controle. De zoekgigant doet er alles aan om daar verandering in te brengen, maar dat gaat zeker nog enkele jaren duren. Ondertussen kijken veel smartphonegebruikers nog steeds uit naar Android Nougat.

Sony Xperia Z5 en andere toestellen ontvangen Android 7.1.1 Nougat

Sony is deze week begonnen met het uitrollen van Android 7.1.1 Nougat naar een aantal oudere Xperia toestellen. Het gaat om de Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 Compact, Xperia Z4 Tablet en Xperia Z3+.

De Sony Xperia Z5 Android Nougat
De Sony Xperia Z5

Een flink aantal van die toestellen draaiden al vijf maanden op Android 7.0, zoals je in ons update-overzicht kunt zien. Daarin hebben we voor je op een rijtje gezet welke smartphones van grote smartphonefabrikanten de update naar Android Nougat hebben ontvangen.

Het is overigens nog niet duidelijk welke Xperia toestellen de overstap naar Android O gaan maken. De Xperia Z5 serie ligt voor de hand, maar bijvoorbeeld de Xperia Z3+ is ondertussen alweer twee jaar oud. De kans is dan ook groot dat dergelijke toestellen achtergelaten zullen worden.

Android 7.1.1 brengt verschillende verbeteringen met zich mee ten opzichte van Android 7.0 . Zo zijn er nieuwe emoji, shortcuts voor apps en kun je afbeeldingen vanuit je toetsenbord versturen. Daar bovenop komen wijzigen en nieuwe functies van Sony zelf. Ook bevat de update Google’s security patch van juni.

Bron: Xperia Blog

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Speedy -

    Ik heb nog steeds geen update ontvangen, 2 weken na de aankondiging. Heb z5 premium. Maar eigelijk wil ik liever 7.2 want alleen met die versie werkt mijn accesoire samen met de telefoon..

  2. florian -

    wat is de gemiddelde delay na een release voor landen zoals belgie om een update te krijgen? heb bv. voor 7.0 redelijk lang moeten wachten

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters