Sony rolt Android Nougat uit naar Xperia Z5-familie

Sony is eindelijk begonnen met het uitrollen van Android Nougat naar zijn Xperia Z5-serie. De alweer vijf maanden oude update voor Google’s besturingssysteem wordt nu uitgerold naar verschillende varianten van de Sony Xperia Z5 en de Sony Xperia Z5 Premium. De rest van de serie volgt naar verwachting zeer binnenkort. De update is helaas niet gebaseerd op Android 7.1.1, maar op Android 7.0. Toch brengt de software een aantal nodige verbeteringen met zich mee, ook van Sony zelf.

Sony Xperia Z5

Critici en gebruikers waren vorig jaar niet echt te spreken over de software van de Sony Xperia Z5. Men klaagde online over hardnekkige bugs en missende functies. Sony heeft in de tussentijd wel een aantal kleine updates uitgebracht, maar de update naar Android 7.0 Nougat lost een hoop op. De build heeft het nummer 32.3.A.0.372. Naast Google’s verbeteringen, zoals multi-window support en handigere notificaties, heeft Sony zelf ook een aantal ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Zo zouden de hardnekkige bugs nu zijn verholpen. Daarnaast hebben Sony’s eigen camera- en messaging-apps nu nieuwe functies en is Google Now nu geïntrigeerd in de Xperia Home Launcher.

Android Nougat

Sony heeft de afgelopen maanden de update naar Nougat naar een flink aantal toestellen gebracht. Zo draait de Xperia X-serie al een tijdje op de nieuwe software, en is de Xperia XZ ook al aan de beurt geweest. Ben je benieuwd of er ook een update naar Nougat voor jouw toestel op de planning staat? In dit handige overzicht hebben we per merk op een rijtje gezet wat er al bekend is gemaakt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten! Ben je benieuwd naar wat we van Android Nougat vonden? Check dan onze review van de update!

Bron: XperiaBlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. EMH de Haas -

  Nou volgens mij klopt dat niet.
  Ik kreeg via software van Sony nog geen update. En telefoon heeft ook nog geen update ontvangen. Mm beetje blij maken met dode mus.

 2. Bart -

  Wat mij het meest ergert aan Android is dat toestellen zoals de Huawei Mate S geen update krijgen hoewel hij dat zeker aankan, er zijn smartphones met slechtere specs die de update wel krijgen, hatelijk en enkel daarom zou ik al terug overschakelen naar iOS, wat ik altijd heb gehad en nooit problemen mee ondervonden. Daar krijg je tenminste en dan zeg ik tenminste 3 jaar updates voor alle toestellen en wat is er beperkter aan? Ik werk nu al enige tijd met die Huawei en geen problemen maar updates????

  1. Gerr -

   Ja moet je ook geen Huawei nemen als je updates belangrijk vind gozer haha, als je zeker wilt zijn van het langste updates krijgen, neem de volgende keer dan gewoon een nexus of Pixel. Ik word altijd zo moe van mensen die één merk android als standaard nemen voor héél android.
   Terwijl updates en support echt per merk zo verschillen al vanaf het prille begin. Ik heb een Sony Z5 premium uit 2015, die heeft nu eerder Nougat te pakken als de S6 van datzelfde jaar of zelfs de S7 van vorig jaar. Heeft puur met het merk te maken en hoe zij met updates omgaan.

 3. Twiki -

  Helaas heeft Sony de plank volledig mis geslagen met hun huidige smartphone-camera, toch wellicht het belangrijkste Nougat verandert daar niks aan. Of de zeer zeer slechte kwaliteit van de Sony foto’s gerelateerd is aan de software of aan de hardware is mij niet helemaal duidelijk. De Nougat-update op de XZ lijkt het resultaat van de camera zelfs nóg slechter te hebben gemaakt.

  Hier is te lezen waar ik op doel: een inmiddels zeer uitgebreid topic op de officiële Sony site over de XZ en de Z5 camera met erg ontevreden gebruikers…. Helaas is men van Sony te arrogant om te reageren, tot (nog meer) frustratie van de gebruikers.
  https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-XZ/Camera-extremely-grainy/td-p/1171092/page/24

  1. Johan -

   Het is wel degelijk een software matig probleem. 80% van alle mobiele telefoons, gebruiken Sony sensoren en krijgen wel mooie foto’s.
   Sony heeft op geen enkel toestel van hun de software voor de camera op orde gekregen, wel mooie foto’s, maar de foto’s van andere merken, met dezelfde sensoren (soms zelfs minder goede sensoren van sony), zijn over het algemeen altijd beter geweest.

   Als ze nu eens een betere software team erop zetten, die het maximale uit sony’s camera kan halen, zullen het ieder jaar weer de beste camera’s in mobiele telefoons zijn.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters