Sony rolt Android Nougat uit naar Xperia Z5-familie

Sony is eindelijk begonnen met het uitrollen van Android Nougat naar zijn Xperia Z5-serie. De alweer vijf maanden oude update voor Google’s besturingssysteem wordt nu uitgerold naar verschillende varianten van de Sony Xperia Z5 en de Sony Xperia Z5 Premium. De rest van de serie volgt naar verwachting zeer binnenkort. De update is helaas niet gebaseerd op Android 7.1.1, maar op Android 7.0. Toch brengt de software een aantal nodige verbeteringen met zich mee, ook van Sony zelf.

Sony Xperia Z5

Critici en gebruikers waren vorig jaar niet echt te spreken over de software van de Sony Xperia Z5. Men klaagde online over hardnekkige bugs en missende functies. Sony heeft in de tussentijd wel een aantal kleine updates uitgebracht, maar de update naar Android 7.0 Nougat lost een hoop op. De build heeft het nummer 32.3.A.0.372. Naast Google’s verbeteringen, zoals multi-window support en handigere notificaties, heeft Sony zelf ook een aantal ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Zo zouden de hardnekkige bugs nu zijn verholpen. Daarnaast hebben Sony’s eigen camera- en messaging-apps nu nieuwe functies en is Google Now nu geïntrigeerd in de Xperia Home Launcher.

Android Nougat

Sony heeft de afgelopen maanden de update naar Nougat naar een flink aantal toestellen gebracht. Zo draait de Xperia X-serie al een tijdje op de nieuwe software, en is de Xperia XZ ook al aan de beurt geweest. Ben je benieuwd of er ook een update naar Nougat voor jouw toestel op de planning staat? In dit handige overzicht hebben we per merk op een rijtje gezet wat er al bekend is gemaakt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten! Ben je benieuwd naar wat we van Android Nougat vonden? Check dan onze review van de update!

Bron: XperiaBlog

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters