Sony ziet omzet smartphones bijna 40 procent groeien

Sony heeft in het afgelopen kwartaal 12 procent meer smartphones verkocht dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Door deze groei zag de Japanse fabrikant de omzet van haar mobiele divisie stijgen met 39,3 procent waardoor zij uitkwam op een totaal van 3,1 miljard euro omzet voor de mobiele tak. Dit meldt de fabrikant in haar kwartaalcijfers van de afgelopen financiële periode.

Sony heeft vandaag de cijfers van het tweede kwartaal in haar financiële boekjaar gepresenteerd. De periode, die liep vanaf 1 juli tot en met 30 september, was in zijn totaliteit minder positief dan gehoopt voor Sony. Over de gehele linie viel het resultaat tegen waardoor het Japanse bedrijf haar winstverwachting voor dit financiële boekjaar met 40 procent naar beneden moest bijstellen. Volgens Sony zal het bedrijf een totale winst van zo’n 218 miljoen euro maken dit jaar, dit is 40 procent minder dan de verwachte 365 miljoen dollar waar mee zij het jaar begon.

De tegenvallende cijfers zijn met name veroorzaakt door de slechte prestaties van de camera- en filmdivisies van het bedrijf. Zo daalden de verkopen van de camera-afdeling met 6.9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook de games-tak van Sony rapporteerde tegenvallende cijfers. Deze afdeling moest 88 miljoen dollar verlies noteren, mede dankzij de ‘strategische’ prijsdaling van de PlayStation Vita-handeld.

De mobiele tak van Sony wist echter wel rooskleurige cijfers te melden. Deze afdeling verkocht twaalf procent meer telefoons dan dezelfde periode van het vorige boekjaar en zag haar omzet stijgen naar zo’n 3,1 miljard euro. Deze stijging van 39,3 procent is deels te danken aan de stijging van de gemiddelde verkoopprijs per telefoon. Ondanks dat Sony Mobile een verlies van 6,7 miljoen euro moest noteren was dit nog altijd 150 miljoen minder verlies dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Sony ziet omzet smartphones bijna 40 procent groeien sonyhq 1345708158 

Bron: Sony

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters