Sony zou in september Xperia Z5 al aankondigen

Hoewel de Sony Xperia Z3+ nog maar net uit is, zou het Japanse bedrijf al in september de opvolger willen aankondigen. Die heet de Sony Xperia Z5. Omdat de Z3+ in sommige landen Z4 heet, wordt dit nummertje overgeslagen.

De Xperia Z3 en Z3+ waren lichte upgrades ten opzichte van de voorgangers in de Z-serie, maar de Z5 belooft een totaal ander plaatje. Het toestel moet dezelfde aandacht krijgen als de oorspronkelijke Xperia Z, en er komen ook meerdere varianten van uit, zoals de Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Ultra.

De waterdichte vlaggenschepen worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820-chip. Er zit 4GB ram bij om de boel vooruit te helpen en er komt een vingerafdrukscanner op. De telefoon wordt voorzien van een enorme 4500 mAh batterij.

De achtercamera wordt de allernieuwste 21-megapixel van Sony, met RS IMX230 CMOS-sensor die 4K video’s kan maken. De telefoon ziet er nog wel steeds ongeveer uit als de huidige Z-serie, Sony heeft daar blijkbaar weinig in willen veranderen. De telefoon zou worden uitgerust met een usb-c-poort en hij zou een metalen jasje krijgen.

Het zijn geruchten die nogal in tegenspraak zijn tot eerdere verhalen, dus het valt nog maar te bezien hoeveel hiervan waar is. Vooral het vrijwel ongewijzigde design mag verbazing wekken, en het is afwachten of dit echt zo zal uitpakken. Een release in september zou inhouden dat er ook al wat plaatjes van zouden moeten circuleren, maar dat is niet zo. Dus of alles klopt, moet worden afgewacht.

Bron: Phonearena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters