Sony zou in september Xperia Z5 al aankondigen

Hoewel de Sony Xperia Z3+ nog maar net uit is, zou het Japanse bedrijf al in september de opvolger willen aankondigen. Die heet de Sony Xperia Z5. Omdat de Z3+ in sommige landen Z4 heet, wordt dit nummertje overgeslagen.

De Xperia Z3 en Z3+ waren lichte upgrades ten opzichte van de voorgangers in de Z-serie, maar de Z5 belooft een totaal ander plaatje. Het toestel moet dezelfde aandacht krijgen als de oorspronkelijke Xperia Z, en er komen ook meerdere varianten van uit, zoals de Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Ultra.

De waterdichte vlaggenschepen worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820-chip. Er zit 4GB ram bij om de boel vooruit te helpen en er komt een vingerafdrukscanner op. De telefoon wordt voorzien van een enorme 4500 mAh batterij.

De achtercamera wordt de allernieuwste 21-megapixel van Sony, met RS IMX230 CMOS-sensor die 4K video’s kan maken. De telefoon ziet er nog wel steeds ongeveer uit als de huidige Z-serie, Sony heeft daar blijkbaar weinig in willen veranderen. De telefoon zou worden uitgerust met een usb-c-poort en hij zou een metalen jasje krijgen.

Het zijn geruchten die nogal in tegenspraak zijn tot eerdere verhalen, dus het valt nog maar te bezien hoeveel hiervan waar is. Vooral het vrijwel ongewijzigde design mag verbazing wekken, en het is afwachten of dit echt zo zal uitpakken. Een release in september zou inhouden dat er ook al wat plaatjes van zouden moeten circuleren, maar dat is niet zo. Dus of alles klopt, moet worden afgewacht.

Bron: Phonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Giovanni b -

    foutje:
    zoals de Xperia X5 Compact en de Xperia Z5 Ultra.

    X5 compact? 😉

    de Z5 zou iig een toptoestel worden, met eindelijk nieuwe technologie zoals een vingerafdrukscanner

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters