Sony’s prototype projector maakt van elk oppervlak een touch display

Sony is bezig met een prototype projector die van elk plat oppervlak een touch display maakt, een soort van Augmented Reality koffietafel.

Sony’s Future Lab

Sony heeft een R&D Future Lab die gekke ideeën realiteit maakt in prototype vorm. Een van deze gekke ideeën is deze week getoond op de SxSW conferentie in Austin Verenigde Staten, het gekke idee is een projector die een plat oppervlak omtovert tot een scherm, de interactieve tafel projector maakt gebruik van diepte en beweging sensoren die weten waar objecten op de tafel staan. De programmeurs van Sony hebben de projector zo ingesteld dat deze het boek van Alice in Wonderland tot leven laat komen als je het openslaat, de afbeeldingen kunnen worden verplaatst en de afbeeldingen kunnen omgaan met echte objecten op tafel.

Hoewel de projector meer een gimmick lijkt is er erg veel potentie voor in educatie omgevingen, de projector maakt van je geschiedenis boek iets leuks en iets meer begrijpbaars. Natuurlijk is het ook gewoon erg leuk  om er games mee te spelen. Sony heeft ook verwachtingen dat de projector samen kan werken met bestaande tv schermen en zo een 3d omgeving kunnen maken van de tv of bijvoorbeeld de Microsoft HoloLens.

Prototype

Veel van de prototypes van Sony’s Future Lab zullen nooit het daglicht zien maar de projector heeft erg veel potentie om binnenkort in een klas lokaal te hangen. Sony Future Lab is ook bezig met een Sony Wearable concept N die via stemcommando’s foto’s en video’s kan maken, het weer vertellen, restaurants in de buurt en het nieuws aan je vertellen. Misschien gaan ze de Projector in deze N hoofdband verwerken je weet het maar nooit.

 

Bron: TheVerge.com

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters