Sony’s prototype projector maakt van elk oppervlak een touch display

Sony is bezig met een prototype projector die van elk plat oppervlak een touch display maakt, een soort van Augmented Reality koffietafel.

Sony’s Future Lab

Sony heeft een R&D Future Lab die gekke ideeën realiteit maakt in prototype vorm. Een van deze gekke ideeën is deze week getoond op de SxSW conferentie in Austin Verenigde Staten, het gekke idee is een projector die een plat oppervlak omtovert tot een scherm, de interactieve tafel projector maakt gebruik van diepte en beweging sensoren die weten waar objecten op de tafel staan. De programmeurs van Sony hebben de projector zo ingesteld dat deze het boek van Alice in Wonderland tot leven laat komen als je het openslaat, de afbeeldingen kunnen worden verplaatst en de afbeeldingen kunnen omgaan met echte objecten op tafel.

Hoewel de projector meer een gimmick lijkt is er erg veel potentie voor in educatie omgevingen, de projector maakt van je geschiedenis boek iets leuks en iets meer begrijpbaars. Natuurlijk is het ook gewoon erg leuk  om er games mee te spelen. Sony heeft ook verwachtingen dat de projector samen kan werken met bestaande tv schermen en zo een 3d omgeving kunnen maken van de tv of bijvoorbeeld de Microsoft HoloLens.

Prototype

Veel van de prototypes van Sony’s Future Lab zullen nooit het daglicht zien maar de projector heeft erg veel potentie om binnenkort in een klas lokaal te hangen. Sony Future Lab is ook bezig met een Sony Wearable concept N die via stemcommando’s foto’s en video’s kan maken, het weer vertellen, restaurants in de buurt en het nieuws aan je vertellen. Misschien gaan ze de Projector in deze N hoofdband verwerken je weet het maar nooit.

 

Bron: TheVerge.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Touché -

    Is dit niet ook een beetje vergelijkbaar met de koffietafel projector zoals ik die van de Sligro ken? (geen idee of dat overal zo is, dit is in Maastricht). Op deze tafel wordt informatie geprojecteerd en als je een echt kopje verplaatst naar een bepaald punt, reageert het beeld hierop en veranderd naar de gewenste informatie. Werkt best grappig 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=GtJkvaJzuOc

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters