Sony's Xperia Yuga-phablet krijgt een volledige preview aangemeten

De website Mobile-Review heeft een volledige preview met screenshots en en foto’s gepubliceerd van de Xperia Yuga. De eerste phablet van Sony zal tijdens de CES aangekondigd worden en over een 5-inch Full HD-scherm gaan beschikken.

Nadat Mobile-Review eerder deze week al twee foto’s van het toestel losliet is het nu tijd voor de volledige preview van het toestel. De website heeft dankzij de befaamde blogger Eldar Murtazin, eigenaar van de website, een prototype van de Xperia Yuga in handen gekregen. Hierdoor hebben ze een preview van het toestel kunnen maken en daarmee ook de specificaties opgesomd van de eerste phablet van Sony.

Volgens Murtazin zal de Xperia Yuga over een 12-megapixelcamera gaan beschikken, daar waar andere eerder een 13-megapixelcamera wisten te noemen. Het toestel krijgt ook de beschikking over een microHDMI-poort en een microSD-kaart sleuf. Het geheugen kan met 128GB uitgebreid worden dankzij de SDXC-ondersteuning van de Yuga.

Wat gelijk opvalt aan het toestel is het 5-inch scherm dat een resolutie van 1920×1080 pixels gaat mee krijgen. Deze hoge resolutie wordt aangestuurd door de 2GB aan ram en de nieuwe Qualcomm S4 Pro quadcore-processor met daarbij de Adreno 320 GPU. De processors doet zijn werk op 1.5GHz per core en beschikt uiteraard over vier Krait-kernen. De telefoon is standaard voorzien van Android 4.1.2 en zal later waarschijnlijk over Android 4.2 gaan beschikken.

Murtazin is erg te spreken over de bouw van het toestel en de camera. Daarnaast is hij ook bijzonder snel in gebruik, zo getuigen de benchmarks. Wel wordt het toestel snel heet en gaat de batterij niet echt lang mee, iets dat bij de Nexus 4 ook al het geval is. Desondanks laat het toestel een positieve smaak achter bij de blogger en is het nieuwe scherm erg indrukwekkend van Sony. De Xperia Yuga zal begin januari tijdens de CES-beurs in Amerika wereldkundig gemaakt worden.

Sony Xperia Yuga 
Sony Xperia Yuga 
Sony Xperia Yuga 
Sony Xperia Yuga 
Sony Xperia Yuga 
Sony Xperia Yuga 
Sony Xperia Yuga 
Sony Xperia Yuga 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters