Sony’s Xperia Z2 Tablet is met 6,4 millimeter de dunste ooit

BARCELONA – Met een dikte van slechts 6,4 millimeter is de Sony Xperia Z2 Tablet de dunste tablet ooit gemaakt. Net als zijn voorganger, de Xperia Z, is de Xperia Z2 waterdicht. Sony introduceerde de tablet zojuist op het Mobile World Congress in Barcelona.

De Sony Xperia Z2 Tablet heeft een Truliminos-scherm van 10,1 inch. De tablet wordt dus de dunste in zijn soort ooit, met een dikte van slechts 6,4 millimeter. Ook heeft Sony het gewicht laag weten te houden, met slechts 426 gram voor het wifi-model. Het 4G-model weegt 439 gram. Bovendien is Sony’s nieuwe tablet ook nog eens waterdicht.

Aan de binnenkant van de Z2 Tablet zit een Snapdragon 801-quadcoreprocessor die 2,3 GHz levert. Sony belooft daarnaast dat door de Qualcomm Quick Charge 2.0-techniek opladen tot 75 procent minder lang duurt. De accu heeft een inhoud van 6000 mAh en moet tot tien uur aan intensief gebruik aankunnen. Sony zegt niet welke Android-versie op het toestel zit. Ook niet wanneer de tablet op de markt verschijnt. Waarschijnlijk zal de Z2 op 4.4 KitKat draaien, aangezien Google dit jaar fabrikanten wil dwingen met de meest recente Android-versie te werken.

De tablet verschijnt in het zwart of wit, heeft aan de achterkant een camera met 8,1 megapixels en voor het videobellen een camera met 2,2 megapixels. Sony geeft hoog op van de geluidskwaliteit van de Xperia Z2 Tablet, die het meest helder zou zijn dankzij de Front Surround-audiotechnologie. De digitale noise cancelling-technologie wordt het omgevingsgeluid tot 98 procent onderdrukt door het gebruik van de MDR-NC31EM Noise Cancelling-headset.

Sony levert de tablet niet kaal op, maar met flink wat eigen programma’s. OfficeSuite Pro 7 is meegeleverd, waardoor je Microsoft Office-bestanden kunt bekijken, bewerken en delen. Sony’s WALKMAN-programma zit er ook op, dat toegang biedt tot een wereldwijde catalogus van meer van 25 miljoen liedjes. Je ontvangt een proefperiode van zestig dagen voor Music Unlimited en krijgt zes films, waaronder Captain Philips, aangeboden om te kijken. Sony heeft ook zijn eigen fotoalbumapp meegeleverd.

“De Xperia Z2 Tablet weerspiegelt de top van tabletinnovatie en is het vlaggenschip binnen onze premiumlijn”, vertelt Kunimasa Suzuki, president en bestuursvoorzitter van Sony Mobile Communications. “Het moderne design is verder ontwikkeld om de dunste lichtgewichttablet te creëren. Hierdoor geeft deze tablet gecombineerd met de nieuwste Sony-technologieën een unieke gebruikerservaring.”

“En met ons nieuwe aanbod van speciale accessoires wordt de tabletervaring nu nog verder verbeterd, of dit nu voor het werk of ontspanning, thuis of onderweg is.”

Sony Xperia Z2 Tablet 
Sony Xperia Z2 Tablet 
Sony Xperia Z2 Tablet 

Bron: All About Phones

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters