S&P dreigt kredietstatus KPN te verlagen

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s dreigt volgend jaar de kredietstatus van KPN te verlagen. Het bedrijf slaagt er volgens S&P niet in om de schuldenlast voldoende te verlagen om de eigen doelstellingen te halen.

KPN logo

KPN heeft te maken met de dalende Europese economie. Standard & Poor’s is van plan om de kredietwaardigheid van het bedrijf met één stapje te verlagen als de situatie niet verbetert in het komende jaar. De huidige rating van de Nederlandse provider is BBB, wat niet zo hoog is maar nog altijd wel een advies inhoudt om in KPN te investeren.

Moody’s, een andere kredietbeoordelaar, heeft de status van KPN al verlaagd, en wel naar Baa2. Maar ook die status houdt nog altijd een koopadvies in.

Voor KPN geldt dat vooral belangrijk is dat het bedrijf kan blijven investeren in de netwerken in de Benelux en Duitsland, reageerde CEO Eelco Blok van KPN op het nieuws.

Overigens stegen de aandelen KPN vorige week na een gerucht dat door een Oostenrijkse krant de wereld in is geholpen. Het gerucht maakte melding van plannen voor een grote Europese fusie in de telecomsector, en van toestemming van de Europese Commissie voor dit voornemen.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters