Spanje sluit prepaid-telefoons af tenzij de gebruiker zich identificeert

De Spaanse overheid heeft bepaald dat prepaid-telefoons worden afgesloten als de eigenaar van het toestel zich voor november 2009 niet heeft geïdentificeerd.

Identificatie

Dit besluit van de Spaanse overheid komt tegelijk met de actie “Identify yourself”, de actie houdt in dat Spanjaarden zich moeten kunnen identificeren, net zoals in Nederland het geval is. De Spanjaarden maken al snel een vergelijking met de tijd van de dictator Franco waardoor dit voorstel op nogal wat kritiek stuit. Redenen die de Spaanse overheid geeft voor het besluit zijn het lastiger maken van het organiseren van een terroristische aanslag en het uitvoeren daarvan. Spanje was in 2004 op 11 maart het doelwit van een terroristische aanslag. Op het treinstation van Madrid werd een bom geactiveerd per telefoon, waarbij 191 doden vielen en ongeveer 1800 gewonden.

Mensen met een prepaid-telefoon moeten hun naam, adres en nationaal ID-nummer (een soort Burger Service Nummer) opgeven bij de provider van hun prepaid-dienst. De nieuwe wet die is aangenomen vereist ook van de providers dat elk telefoontje dat wordt gepleegd met het prepaid-toestel wordt geregistreerd en voor een jaar in een archief wordt bewaard.

Bron: Gizmodo

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters