Specificaties eerste Amazontablet vallen tegen

Gegevens over de eerste tablet van webwinkel Amazon zijn uitgelekt, en de lijst van specificaties – als die kloppen – stemmen niet erg vrolijk. Zo zou het apparaat op een wel heel gedateerde versie van Android gaan lopen: een pre-Froyo 2.1 versie.

Amazontablet 7 inch

Ook slaagt Amazon er volgens de geruchten niet in om een 10-inch tablet nog dit jaar op de markt te zetten. De komende maanden is alleen een 7-inch exemplaar te krijgen.

Deze tablet wordt niet al te duur: 250 dollar, minder dan 200 euro. Qua vorm en formaat lijkt het apparaat nogal op de BlackBerry PlayBook. Het scherm wordt een kleuren-LCD exemplaar; geen e-ink zoals bij de e-reader Kindle, hoewel het apparaat waarschijnlijk wel Kindle en nog iets gaat heten. Bij de prijs zou een jaarabonnement op Amazon Prime zijn inbegrepen. Dat alleen al is 79 dollar waard.

De versie van Android die Amazon hier op gaat zetten, baart echter zorgen; die zeer gedateerde versie van het OS is volstrekt niet geschikt voor tablets en is daarom zwaar aangepast door de webwinkel. Dat er een versie op staat (de keuze is beperkt tot 1.5, 1.6 of 2.0) betekent dat tal van apps in de Android Market niet op de tablet zullen kunnen werken. Als de geruchten over het OS kloppen, is dit een groot minpunt van de tablet.

De tablet biedt voor internet alleen een WiFi-verbinding en het opslaggeheugen omvat een tamelijk magere 6GB, maar je kunt dat naar believen uitbreiden met een SD-kaart.

Verder mag over deze tablet worden opgemerkt dat als je de deal met Amazon Prime even vergeet, deze tablet 50 dollar duurder is dan een vergelijkbaar product dat Lenovo al een tijdje verkoopt. Alleen loopt die wel op Android Gingerbread 2.3.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters