‘Specificaties en foto’s nieuwe vlaggenschip Xiaomi uitgelekt’

Xiaomi kondigt haar nieuwe vlaggenschip, de Mi 4, dinsdag aan. Toch lijkt het erop dat er nu al specificaties en foto’s van de Chinese smartphone zijn uitgelekt. En die zijn best behoorlijk.

‘Specificaties en foto’s nieuwe vlaggenschip Xiaomi uitgelekt’ screen shot 2014 07 17 at 104645
Xiaomi Mi 4

De Mi 4 dook op in een webwinkel. Het apparaat krijgt een QHD-scherm, goed voor een resolutie van 2560×1440 pixels en een grootte van 5,5 inch. Na de Oppo Find 7 en de LG G3 is de Mi 4 hiermee de derde smartphone dat over een QHD-scherm beschikt.

In het apparaat zit de nieuwste Snapdragon 805-processor die 2,5 GHz klokt. Hiermee steekt het de G3 bijvoorbeeld de loef af, die het nog moet stellen met de 801-variant. Het apparaat gaat beschikken over 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Waarschijnlijk is dat niet uit te breiden met een microSD-kaart.

Ook de camera’s komen van goeden huize, met 16 en 5 MP voor respectievelijk de achter- en voorkant. De batterij heeft 3200 mAh inhoud en waarschijnlijk draait de nieuwe Xiaomi gelijk op Android 4.4 KitKat. Het formaat en gewicht van de Mi 4 is nog niet uitgelekt.

De Mi 4 is weliswaar niet zo goedkoop als de meeste Xiaomi-smartphones, toch is de prijs van omgerekend zo’n 440 euro best redelijk voor een smartphone met deze specificaties.

De Mi 4 wordt waarschijnlijk dus komende dinsdag officieel aangekondigd. Volgens webwinkel Xiaomi World wordt het nieuwe vlaggenschip verkocht in verre landen als de Filipijnen, Thailand en Maleisië, maar komt de smartphone ook in Turkije op de markt. Andere landen zijn Rusland, Brazilië, Vietnam en India. En natuurlijk China en ongetwijfeld ook Taiwan, niet te vergeten.

Onlangs besteedden wij in een Telewiki al aandacht aan Xiaomi. Terugkijken kan hieronder!

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters