‘Specificaties en foto’s nieuwe vlaggenschip Xiaomi uitgelekt’

Xiaomi kondigt haar nieuwe vlaggenschip, de Mi 4, dinsdag aan. Toch lijkt het erop dat er nu al specificaties en foto’s van de Chinese smartphone zijn uitgelekt. En die zijn best behoorlijk.

‘Specificaties en foto’s nieuwe vlaggenschip Xiaomi uitgelekt’ screen shot 2014 07 17 at 104645
Xiaomi Mi 4

De Mi 4 dook op in een webwinkel. Het apparaat krijgt een QHD-scherm, goed voor een resolutie van 2560×1440 pixels en een grootte van 5,5 inch. Na de Oppo Find 7 en de LG G3 is de Mi 4 hiermee de derde smartphone dat over een QHD-scherm beschikt.

In het apparaat zit de nieuwste Snapdragon 805-processor die 2,5 GHz klokt. Hiermee steekt het de G3 bijvoorbeeld de loef af, die het nog moet stellen met de 801-variant. Het apparaat gaat beschikken over 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Waarschijnlijk is dat niet uit te breiden met een microSD-kaart.

Ook de camera’s komen van goeden huize, met 16 en 5 MP voor respectievelijk de achter- en voorkant. De batterij heeft 3200 mAh inhoud en waarschijnlijk draait de nieuwe Xiaomi gelijk op Android 4.4 KitKat. Het formaat en gewicht van de Mi 4 is nog niet uitgelekt.

De Mi 4 is weliswaar niet zo goedkoop als de meeste Xiaomi-smartphones, toch is de prijs van omgerekend zo’n 440 euro best redelijk voor een smartphone met deze specificaties.

De Mi 4 wordt waarschijnlijk dus komende dinsdag officieel aangekondigd. Volgens webwinkel Xiaomi World wordt het nieuwe vlaggenschip verkocht in verre landen als de Filipijnen, Thailand en Maleisië, maar komt de smartphone ook in Turkije op de markt. Andere landen zijn Rusland, Brazilië, Vietnam en India. En natuurlijk China en ongetwijfeld ook Taiwan, niet te vergeten.

Onlangs besteedden wij in een Telewiki al aandacht aan Xiaomi. Terugkijken kan hieronder!

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters