'Specificaties en speciale functies iPhone 5 komen naar buiten'

De website 9to5mac heeft al zijn bronnen aangeboord om tot een specificatielijst te komen van de iPhone 5. Daarnaast krijgt de nieuwe iPhone diepe integratie voor spraakopdrachten en zou dit de hoofdattractie worden van het toestel.

Verschillende bronnen hebben aan 9to5mac gemeld dat het toestel zeer zeker over de A5-core zal gaan beschikken. Dit zou te maken hebben met het feit dat het toestel een diepe spraakintegrratie zal krijgen met de naam Assistant. Met Assistant kan men door de home-knop lang ingedrukt te houden een speciaal menu oproepen waarmee via spraak opdrachten aan het toestel gegeven kunnen worden. Zo zal je een sms kunnen opstellen met spraak, kunnen navigeren op internet, iemand bellen en ook informatie opzoeken op het internet.

Assistant zal namelijk integratie kennen met Wolfram Alpha, de wetenschapzoekmachine, die vervolgens vragen kan beantwoorden. Rekenvragen en zaken die middels Wikipedia opgezocht kunnen worden zullen dan moeiteloos naar de gebruiker gestuurd worden als antwoord. Ook kunnen via spraak afspraken gemaakt worden en kan met stemopdrachten de agenda bijgehouden worden, aldus de bron. Dit moet dan ook de belangrijkste verbetering van de nieuwe iPhone 5 gaan worden en Apple hoopt hiermee veel consumenten over te halen om de iPhone 5 te kopen.

Volgens 9to5mac zal Assistant niet naar de iPhone 4 of de 3GS gaan komen omdat deze geen dualcore-processor hebben en van te weinig RAM voorzien zijn. De nieuwe iPhone 5 zal namelijk ook 1GB aan RAM meekrijgen. Daarnaast zal er een 8-megapixelcamera in het toestel zitten met een backlitsensor voor betere foto’s. Ook wordt er melding gemaakt van een Qualcommchip die zowel GSM- als CDMA-netwerken kan oppikken.

De nieuwe iPhone zal naar verwachting op 4 oktober bekend gemaakt worden door Apple. All About Phones zal dat evenement live gaan verslaan.

Fake Apple iPhone 5

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martin -

  Ok maar origineel zijn ze al jaren niet meer. Laat ze nou eens zelf met ideen komen …… In plaats van te klagen dat Samsung kopieerd beetjke jammer. Innovatie is helemaal weg daar !

  1. Danijel -

   Dat is niet altijd zo, maar Apple weet meestal dingen wel te perfectioneren. Alle Apple hardware werkt bijv goed samen, echter alle Samsung hardware bijv niet via DLNA etc 🙂

 2. robert -

  Dat android en WP7 dit ook al hebben wil nog niet zoveel zeggen. Misschien werkt het beter/sneller/makkelijker. Hetzelfde geldt voor de camera
  We moeten maar afwachten tot de reviews.

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters