‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’

Sony staat tegenwoordig in de smartphonewereld vooral bekend om zijn kenmerkende rechthoekige design. Nu blijkt uit foto’s dat ook het nieuwe high-endtoestel van Sony, de Sony Xperia XZ1, het typische Sonydesign heeft.

Op de foto’s zien we een toestel met het van andere Sonysmartphones bekende OmniBalance-design. Eerdere Sonytelefoons van dit jaar, zoals de Sony Xperia XZ Premium en de Xperia XZs, hadden ook een dergelijk design. Aan de trend van randloze schermen die de hele voorkant van het toestel bedekken doet de Japanse fabrikant voorlopig nog niet mee. Dat spreekt eerdere berichtgeving overigens tegen. De telefoon is waarschijnlijk wel waterdicht en stofdicht.

Specificaties Sony Xperia XZ1

Ook de specificaties van het nieuwe vlaggenschip van Sony lijken al bekend. Volgens de laatste informatie heeft de Sony Xperia XZ1 een 5,2 inch-full-hdscherm. Aan de achterkant zit een camera met een sensor van liefst 19 megapixel. Deze camera ondersteunt ook superslowmotion, waarmee je 960 beelden per seconde kunt opnemen. Aan de voorkant zit een 13-megapixelselfiecamera.

Wat betreft rekenkracht kan de nieuwe Sony helemaal meekomen met de vlaggenschepen van de topfabrikanten. De Xperia XZ1 heeft de momenteel beste chipset van Qualcomm aan boord, de Snapdragon 835. Deze processor heeft acht kernen die allemaal 2,45GHz klokken. Met het 4GB grote geheugen zou multitasken op de XZ1 vlot moeten gaan. De opslagruimte is 64GB groot.

Sony kondigt zijn nieuwe smartphone waarschijnlijk aan op een evenement op 31 augustus, een dagje voordat de grote techbeurs IFA begint. Over de prijs van het toestel en wanneer het ook daadwerkelijk in de schappen komt te liggen, is helaas nog niets bekend.

Bron: Slashleaks via Android Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Kdam -

    Nee, dank je.
    Was gelukkig met de Xperia Z, tot het scherm barste… De Z2 was een waardig vervanger en dus volgde de Z3. Maar wat een drama is dat zeg! Nu 8 maanden in bezit en gevoel dat ik een ouderwets budget toestelletje heb….

    1. Henk henken -

      De Z2 was naar mijn mening ook het laatste toestel waar alles juist op zijn plek viel. Prestatie/ batterij/ waterdicht / design/ camera/ geluid (noise canceling). Alles was goed en vaak beter dan de concurrentie. Vanaf Z3 is het voornamelijk minder geworden. Z5 was goed met de vingerafdruk scanner maar de batterij viel tegen en het toestel blonk niet uit. De laatste paar toestellen zijn naar mijn mening design technisch een beetje afgedwaald en komen niet meer in de buurt van het kwaliteitsgevoel van de Z2. Ik zou graag weer een nieuwe Sony kopen..

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters