‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’

Sony staat tegenwoordig in de smartphonewereld vooral bekend om zijn kenmerkende rechthoekige design. Nu blijkt uit foto’s dat ook het nieuwe high-endtoestel van Sony, de Sony Xperia XZ1, het typische Sonydesign heeft.

Op de foto’s zien we een toestel met het van andere Sonysmartphones bekende OmniBalance-design. Eerdere Sonytelefoons van dit jaar, zoals de Sony Xperia XZ Premium en de Xperia XZs, hadden ook een dergelijk design. Aan de trend van randloze schermen die de hele voorkant van het toestel bedekken doet de Japanse fabrikant voorlopig nog niet mee. Dat spreekt eerdere berichtgeving overigens tegen. De telefoon is waarschijnlijk wel waterdicht en stofdicht.

Specificaties Sony Xperia XZ1

Ook de specificaties van het nieuwe vlaggenschip van Sony lijken al bekend. Volgens de laatste informatie heeft de Sony Xperia XZ1 een 5,2 inch-full-hdscherm. Aan de achterkant zit een camera met een sensor van liefst 19 megapixel. Deze camera ondersteunt ook superslowmotion, waarmee je 960 beelden per seconde kunt opnemen. Aan de voorkant zit een 13-megapixelselfiecamera.

Wat betreft rekenkracht kan de nieuwe Sony helemaal meekomen met de vlaggenschepen van de topfabrikanten. De Xperia XZ1 heeft de momenteel beste chipset van Qualcomm aan boord, de Snapdragon 835. Deze processor heeft acht kernen die allemaal 2,45GHz klokken. Met het 4GB grote geheugen zou multitasken op de XZ1 vlot moeten gaan. De opslagruimte is 64GB groot.

Sony kondigt zijn nieuwe smartphone waarschijnlijk aan op een evenement op 31 augustus, een dagje voordat de grote techbeurs IFA begint. Over de prijs van het toestel en wanneer het ook daadwerkelijk in de schappen komt te liggen, is helaas nog niets bekend.

Bron: Slashleaks via Android Planet

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters