'Specificaties Google Nexus 4G komen uit'

Na de Nexus One en de Nexus S zou Google bezig zijn met een nieuw eigen-branded telefoonmodel, die waarschijnlijk Nexus 4G gaat heten. Dat meldt Boy Genius Report op gezag van ‘exclusieve’ bronnen.

Google Nexus S piano

Google is kennelijk van plan om jaarlijks een qua specificaties indrukwekkende telefoon onder het eigen merk uit te brengen, om de ontwikkelingen bij fabrikanten van Android-apparaten aan te jagen. De opvolger van de hiernaast afgebeelde Nexus S gaat Nexus 4G heten en wordt een telefoon, waar de volgende versie van Android, genaamd Ice Cream Sandwich op komt te staan. 4G staat voor de volgende generatie supersnelle mobiele datanetwerken, die in Nederland nog niet bestaan maar in de VS en sommige andere landen wel zo langzamerhand vorm krijgen.

De Nexus 4G wordt volgens Boy Genius Report een ‘absoluut beest’. Wat slaat op de specificaties van het toestel. Er zou een splinternieuwe dualcore 1.2 of 1.5Ghz CPU in zitten, naar alle waarschijnlijkheid een OMAP 4460 of 28nm Snapdragon. Van eerdere plannen om er een NVIDIA Kal-El processor in te stoppen zou Google zijn afgestapt.

Het display wordt heel groot en krijgt een 720p HD resolutie. Fysieke Androidknoppen zitten er niet meer op; alles gaat via het touchscreen.

Een gigabyte RAM, 1080 HD video opname- en weergave, een 1-megapixel frontcamera en een 5-megapixel camera achter maken het af. Die 5-megapixel klinkt nogal mager, maar het zou hier gaan om een geavanceerde sensor die zeer goede plaatjes levert bij moeilijke lichtomstnadigheden.

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) komt er op te staan en het apparaat zou superdun worden. Eind november zou het toestel zijn opwachting moeten maken, en dat was ook ongeveer de periode waarin de Nexus S laatstelijk werd onthuld door Google.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Samsung-Rules -

  Wat bedoel je met IMO? En waarom zijn ze niet voor gewone consument?? Heb hierover met zo`n pipo van SOE ook wel eens een discussie gehad.. vind het grote flauwekul. De Nexus heeft toch alles aan boord wat je nodig hebt.. Misschien kan je er niet online muziek mee kopen.. maar dat is toch flauwekul!!

  1. Dominick -

   in my opinion.

   Ze zijn niet voor de gewone consument omdat ze totaal geen meerwaarde bieden ten opzichte van toestellen met een eigen interface eroverheen en je er meer voor moet betalen. Geef mij één reden waarom een gewone consument €350 voor een Nexus S zou betalen ipv €300 voor een Galaxy S.

   1. Samsung-Rules -

    Wel om de volgende reden!! Voor mensen die niet gechameerd zijn van een Samsung, HTC, of SOE Skin!!

    En gewoon puur android willen!! Deze reden kon jezelf toch ook wel verzinnen?

    Wat bedoel je nou met imo??

   2. Dominick -

    In My Opinion. Naar mijn mening dus.

    Maar denk je nou echt dat een gemiddelde consument daar verstand van heeft? Die gaat naar een winkel, vraagt wat hij wil, krijgt een aantal telefoons te zien, speelt ermee en kijkt wat hij het leukste vindt. Die gaat dan echt niet denk "nou, eigenlijk vind ik die skins helemaal niet leuk. doe mij maar een telefoon zonder skin met een pure android-interface"

    @Nexus
    Zelfde als hierboven geldt voor updates. Iedereen is wel geil op nieuwe nummertjes, en als iemand hoort dat hij iets nieuws kan krijgen voor zijn telefoon wil hij het. Alleen een gemiddelde consument heeft helemaal niets aan zo'n update en merkt soms achteraf niet eens wat nou het verschil is. Is van Gingerbread naar Ice Cream Sandwich natuurlijk anders, maar de gemiddelde consument weet echt niet dat dat eraan zit te komen.

    Let wel, ik heb het hier over de gemiddelde consument. De massa die de telefoons die ze aangeraden krijgen kopen. Niet 'nerds' zoals jij en ik die wel weten wat zo'n update inhoud en wat het verschil is tussen Android met en zonder schil. Dat 'wij' misschien liever een Nexus S willen dat snap ik ook wel. Maar daardoor wordt een telefoon geen verkoopsucces.

   3. Nexus -

    Nog een reden.
    Je hoeft niet 6 maanden te wachten voor een update.
    Samsung/HTC etc doen er maanden over.

  1. Samsung-Rules -

   Als je het over de afbeelding hebt?? dit is de samsung I9023 Als Lge het nieuwe toestel gaat maken, wat ik niet hoop.. dan word het een regelrechte flop!! De Nexus S loopt al niet bijzonder goed.. hoewel het een mooi en geweldig apparaat is!!

   1. Dominick -

    Nexus-toestellen zijn sowieso niet echt verkoopwonders. Ondanks de flinke reclamecampagne die Samsung voor de Nexus S gedraaid heeft. Ze zijn imo ook niet geschikt voor 'gewone' consumenten. Maar het is goed dat ze er zijn 🙂

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters