'Specificaties Google Nexus 4G komen uit'

Na de Nexus One en de Nexus S zou Google bezig zijn met een nieuw eigen-branded telefoonmodel, die waarschijnlijk Nexus 4G gaat heten. Dat meldt Boy Genius Report op gezag van ‘exclusieve’ bronnen.

Google Nexus S piano

Google is kennelijk van plan om jaarlijks een qua specificaties indrukwekkende telefoon onder het eigen merk uit te brengen, om de ontwikkelingen bij fabrikanten van Android-apparaten aan te jagen. De opvolger van de hiernaast afgebeelde Nexus S gaat Nexus 4G heten en wordt een telefoon, waar de volgende versie van Android, genaamd Ice Cream Sandwich op komt te staan. 4G staat voor de volgende generatie supersnelle mobiele datanetwerken, die in Nederland nog niet bestaan maar in de VS en sommige andere landen wel zo langzamerhand vorm krijgen.

De Nexus 4G wordt volgens Boy Genius Report een ‘absoluut beest’. Wat slaat op de specificaties van het toestel. Er zou een splinternieuwe dualcore 1.2 of 1.5Ghz CPU in zitten, naar alle waarschijnlijkheid een OMAP 4460 of 28nm Snapdragon. Van eerdere plannen om er een NVIDIA Kal-El processor in te stoppen zou Google zijn afgestapt.

Het display wordt heel groot en krijgt een 720p HD resolutie. Fysieke Androidknoppen zitten er niet meer op; alles gaat via het touchscreen.

Een gigabyte RAM, 1080 HD video opname- en weergave, een 1-megapixel frontcamera en een 5-megapixel camera achter maken het af. Die 5-megapixel klinkt nogal mager, maar het zou hier gaan om een geavanceerde sensor die zeer goede plaatjes levert bij moeilijke lichtomstnadigheden.

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) komt er op te staan en het apparaat zou superdun worden. Eind november zou het toestel zijn opwachting moeten maken, en dat was ook ongeveer de periode waarin de Nexus S laatstelijk werd onthuld door Google.

Bron: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters