‘Definitieve specificaties Google Pixel-smartphones gelekt’

google-pixelDe Google-event begint morgenavond. Naar verwachting kondigt Google daar zijn nieuwe smartphones aan, de Google Pixel en Google Pixel XL. Maar de Engelse verkoper Carphone Warehouse kon daar klaarblijkelijk niet op wachten. Op de website van de telefoonwinkel zijn de specificaties en foto’s van het nieuwe Google-toestel namelijk al te zien.

Design Google Pixel-smartphones

Als we naar de foto’s van de Google Pixel-smartphones kijken, zien we dat onderaan de achterkant prominent antennelijnen te zien zijn. Wat meer naar boven vinden we een vingerafdrukscanner en de achtercamera. Aan de achterkant lijkt de onderkant van het toestel mat, terwijl Google voor de bovenkant gekozen lijkt te hebben voor een glansafwerking. Aan de voorkant vinden we een voorcamera en een scherm. Knoppen vinden we aan de zijkant terug. Aan de rechterzijkant zitten namelijk zowel de volumeknop als de aan/uit-schakelaar.

Specificaties

De eerdere geruchten over de specificaties van de Google Pixel-toestellen blijken niet ver van de werkelijkheid te zitten. De telefoons krijgen waarschijnlijk beide een Snapdragon 821-chipset. Deze processor beschikt over vier kernen die maximaal 2,15 GHz klokken. De opslagruimte van 32 GB of 128 GB is met een micro sd-kaartje van tot 256 GB uitbreidbaar. Het werkgeheugen is 4 GB groot. De verschillen tussen de toestellen zit hem in het beeldscherm en de batterij. Beide schermen zijn AMOLED, maar de Google Pixel heeft een 5-inchscherm resolutie van 1920 bij 1080 pixels, terwijl de Pixel XL een 5,5-inchdisplay met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels heeft. De batterij van de Google Pixel is ook kleiner dan die van de Pixel XL. De batterij heeft een capaciteit van 2770 mAh, de Pixel XL beschikt over 3450 mAh.

assistant-duo-google-pixelExtra functies

Ook is op de site van de Engelse verkoper te lezen dat Google verschillende extra functies in zijn nieuwe vlaggenschip heeft verwerkt. Zo zijn de nieuwe Allo-app (voor chatten) en Duo-app (voor videogesprekken) waarschijnlijk te gebruiken op de Pixel-toestellen. Ook gebruik van de nieuwe Assistant van Google en onbeperkt foto’s opslaan zouden tot de mogelijkheden behoren bij de Pixel en Pixel XL. Over de prijs en beschikbaarheid van de Pixel-smartphones heeft Carphone Warehouse niets bericht.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters