Specificaties HTC Nexus “Sailfish” verschijnen online

Vandaag zijn er specificaties verschenen van de HTC Nexus-smartphone die we later dit jaar te zien zullen krijgen. Het toestel wordt momenteel ontwikkeld onder de naam “Sailfish”.

Sailfishsailfish

Google staat ervoor gekend hardware dat nog onder ontwikkeling is namen te geven van dieren uit de zee. Zo was de Google Nexus 6P gekend onder de naam angler en de Google Nexus 5X als bullhead.

HTC Nexus

Google Nexus 9Het is dit jaar niet de eerste keer dat HTC een Nexus-toestel mag maken. Eerder had het bedrijf ook al de kans gekregen om een tablet voor Google te produceren, de Google Nexus 9. Deze tablet werd door velen met open armen ontvangen, maar had wel een aantal problemen. Er waren meerdere gebruikers die klachten hadden over het scherm en de bouwkwaliteit van het toestel. Dit heeft Google klaarblijkelijk niet tegengehouden om HTC dit jaar opnieuw een kans te geven. En we kunnen ze geen ongelijk geven. Met de HTC 10 kent het bedrijf een hergeboorte waardoor we wel wat verwachtingen hebben voor de Nexus waaraan HTC momenteel aan het werken is.

Specificaties

Uit gelekte specificaties van het toestel zijn we te weten gekomen dat de smartphone een 5-inch full HD-scherm zal hebben. Waarschijnlijk zal de Nexus van HTC de opvolger worden van de Nexus 5X van LG. Ook weten we nu dat de smartphone voorzien zal zijn van een 64-bit 2,0GHz-quadcore processor. Dit is waarschijnlijk de Snapdragon 821-processor waarover er eerder al geruchten circuleerde. Gekoppeld aan deze processor is 4GB werkgeheugen. Het toestel zal verkrijgbaar zijn met 32GB intern geheugen (waarschijnlijk niet uitbreidbaar), of er ook modellen zullen komen met meer of minder opslagcapaciteit kunnen we niet zeggen.

In de smartphone zal eveneens een 2770mAh accu aanwezig zijn die je kunt opladen via een USB-C poort. Foto’s zal je kunnen schieten met een 12-megapixels achtercamera en 8-megapixel selfiecamera. Net zoals op zijn voorganger zul je een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel kunnen terugvinden.

Ontwerp

HTC 10
De HTC 10

Over het ontwerp van de smartphone is er tot nu toe nog niets bekend. We weten alleen dat er dus aan de achterzijde een vingerafdrukscanner zal staan, er onderaan het toestel een USB-C poort zit en we bovenaan een poort voor je headset vinden. Stiekem hopen we wel dat HTC de smartphone zal voorzien van een aluminium ontwerp, net zoals zijn HTC 10.

Bron: AndroidPolice.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters