Specificaties HTC Rider lekken uit – Update

Van de HTC Rider is niet lang geleden een foto gelekt, maar de specificaties waren nog niet bekend. Nu zijn die ook gelekt, en het lijkt erop dat het de Europese versie van de in Amerika uitgebrachte HTC EVO 3D gaat worden, met een zeer krachtige processor.

HTC Rider

Na de onlangs aangekondigde Sensation komt er dus weer een Android-topmodel van HTC naar de Europese markt. De Rider heeft een Qualcomm MSM8660 1.2 Ghz dualcore Scorpion processor plus een Adreno 220 GPU. Tel daar nog eens de 1GB RAM bij op en er is hier sprake van een toestel dat zich direct aan de top van het high-end segment nestelt.

Het scherm van 4,3 inch in diameter met 3D-weergavecapaciteiten bevestigt dat nog eens. Het zou niet al te lang moeten duren voordat de Rider in Europese en Aziatische winkels verkrijgbaar moet zijn.

Bijzonder aan de processor is dat de twee kernen op verschillende kloksnelheden en voltages kunnen draaien. Dat zou energie sparen, wat voor smartphones een goed idee is.

De camera biedt 8 megapixel en zou zowel twee- als driedimensionale foto’s moeten kunnen maken. Het toestel is geschikt voor het maken van filmpjes met zeer hoge kwaliteit (1080p). Aan de voorkant een videobelcamera met 1.3 megapixel.

Vreemd is dat de specificaties behalve de 3G-connectiviteit ook spreken over cdma-support, terwijl het toch een ‘Europees’ toestel zou moeten zijn. Het toestel biedt ondersteuning voor de 1700, 1900 en 2100 AWS banden plus WiMax. WiFi en Bluetooth 3.0 zitten er uiteraard ook in.

De codenaam van het toestel zou HTC X515E zijn, en komt volgens de bron al snel in de verkoop bij Korea Telecom.

Update op 9/5/2011 om 15:00 uur:

Inmiddels is ook de persfoto van het toestel uitgelekt. De foto is toegevoegd aan het artikel.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    Hmm Europese versie van de Evo 3D??? Zou kunnen maar zou wel vreemd zijn aangezien er al min of meer een Europese Evo 3D is aangekondigd, met dezelfde naam dus. Lijkt me niet dat HTC 2 exact dezelfde toestellen gaat uitbrengen. Maargoed hoe t beestje ook heet maakt mij niet uit. Als het maar de specs van de Evo 3D heeft en nog dit jaar uitkomt. Ik zit hier namelijk erg op te wachten…

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters