Specificaties HTC Rider lekken uit – Update

Van de HTC Rider is niet lang geleden een foto gelekt, maar de specificaties waren nog niet bekend. Nu zijn die ook gelekt, en het lijkt erop dat het de Europese versie van de in Amerika uitgebrachte HTC EVO 3D gaat worden, met een zeer krachtige processor.

HTC Rider

Na de onlangs aangekondigde Sensation komt er dus weer een Android-topmodel van HTC naar de Europese markt. De Rider heeft een Qualcomm MSM8660 1.2 Ghz dualcore Scorpion processor plus een Adreno 220 GPU. Tel daar nog eens de 1GB RAM bij op en er is hier sprake van een toestel dat zich direct aan de top van het high-end segment nestelt.

Het scherm van 4,3 inch in diameter met 3D-weergavecapaciteiten bevestigt dat nog eens. Het zou niet al te lang moeten duren voordat de Rider in Europese en Aziatische winkels verkrijgbaar moet zijn.

Bijzonder aan de processor is dat de twee kernen op verschillende kloksnelheden en voltages kunnen draaien. Dat zou energie sparen, wat voor smartphones een goed idee is.

De camera biedt 8 megapixel en zou zowel twee- als driedimensionale foto’s moeten kunnen maken. Het toestel is geschikt voor het maken van filmpjes met zeer hoge kwaliteit (1080p). Aan de voorkant een videobelcamera met 1.3 megapixel.

Vreemd is dat de specificaties behalve de 3G-connectiviteit ook spreken over cdma-support, terwijl het toch een ‘Europees’ toestel zou moeten zijn. Het toestel biedt ondersteuning voor de 1700, 1900 en 2100 AWS banden plus WiMax. WiFi en Bluetooth 3.0 zitten er uiteraard ook in.

De codenaam van het toestel zou HTC X515E zijn, en komt volgens de bron al snel in de verkoop bij Korea Telecom.

Update op 9/5/2011 om 15:00 uur:

Inmiddels is ook de persfoto van het toestel uitgelekt. De foto is toegevoegd aan het artikel.

Bron: Softpedia

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters