‘Specificaties iPhone 7 en iPhone 7 Plus gelekt’

Vanochtend zijn de vermeende specificaties van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gelekt. Daarmee kunnen we enkele geruchten wegstrepen of juist bevestigen.

Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 7 specificatiesNa maanden aan speculatie en gelekte foto’s zijn vandaag de vermeende specificaties van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gelekt op het Chinese sociale netwerk Weibo. De opvolgers van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus worden naar verwachting op 16 september aangekondigd. Pas volgend jaar zal Apple een compleet nieuw ontwerp en revolutionaire functies introduceren, waardoor de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus eigenlijk een soort tussenmodelletjes worden. Dat betekent echter niet dat je meer van hetzelfde kunt verwachten, want de gelekte specificaties onthullen dat er vooral onder de motorkap een hoop verandert.

Apple A10

Beide onaangekondigde toestellen hebben dezelfde schermformaten en resoluties als de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Ook het ontwerp van de toestellen is niet drastisch veranderd. Qua hardware introduceert Apple echter wel een aantal welkome upgrades. De Apple iPhone 7 en 7 Plus maken namelijk gebruik van de Apple A10 processor, geproduceerd met het 16nm Fin FET proces van TSMC. Samsung is naar verwachting eind dit jaar klaar om op grote schaal de nieuwe chips voor Apple te gaan produceren.

Benchmarktests en specificaties

Gelekte benchmarktests wijzen erop dat de A10 25% krachtiger is dan zijn voorganger, de Apple A9 die je in de huidige modellen terug vindt. Dat is misschien een teleurstelling gezien de A9 voor een sprong van 50% zorgde, maar Apple heeft de chip vooral op andere vlakken verbeterd. De A9 is immers krachtig genoeg. Naar verluidt heeft de smartphonefabrikant zich dan ook gefocust op het zuiniger en kleiner maken van zijn chips. Daardoor zijn de iPhone 7 en iPhone 7 Plus iets dunner en is er meer ruimte voor een grotere accu. Dat zien we ook terug in de gelekte specificaties. De iPhone 7 heeft namelijk een 1960 mAh batterij ondanks dat het toestel dunner is dan de iPhone 6s. Ook de iPhone 7 Plus heeft met 2910 mAh een grotere accu gekregen.

iPhone 7 specificaties

Camera’s

De gelekte specificaties bevestigen eveneens dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus respectievelijk 2GB en 3GB aan werkgeheugen hebben. Wat vooral opvalt zijn de camera’s van beide smartphones. De nieuwe toestellen hebben net zoals hun voorgangers 12MP camera’s, maar de verschillen qua diafragma bewijzen opnieuw dat we hier met nieuwe modules te maken hebben. De camera aan de achterkant van de iPhone 7 heeft een diafragma van f/1.9 waar de camera van de iPhone 6s een diafragma van f/2.2 heeft. De sensor is bovendien groter geworden, wat er voor zou kunnen zorgen dat de smartphones betere foto’s nemen in slecht licht. Dat zou ook de grotere cameraopening verklaren die we telkens op gelekte renders en foto’s zien.

De camerasensor van de iPhone 7 Plus is even groot gebleven. De camera heeft echter wel een diafragma van f/1.9, en vergeet niet dat het toestel hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera krijgt. Al met al is het duidelijk dat de nieuwe iPhone’s een aantal welkome upgrades met zich mee brengen, vooral qua camera’s.

Bron: Weibo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters