‘Specificaties nieuwe Moto G4 gelekt’

Een Indiase website heeft de specificaties van de Moto G4 en de Moto G4 Plus gelekt. Beide toestellen worden over twee weken aangekondigd.

lenovo

Moto G4
De Moto G4

Motorola’s Moto G lijn is al jaren succesvol dankzij de aantrekkelijke combinatie tussen redelijke specificaties en een zeer lage prijs. Toch leek het er even op dat we dit jaar geen nieuwe Moto G krijgen, al thans, niet op dezelfde manier. Lenovo gaf na de overname van Motorola namelijk aan dat het een nieuwe strategie voor het bedrijf ging bedenken, en een Lenovo medewerker beweerde begin dit jaar dat er geen kleine en goedkopere Lenovo Moto smartphones uit zullen worden gebracht. Dat zijn de twee sterkste punten van de Moto G lijn, dus het leek er even op dat we geen nieuwe iteratie meer zouden krijgen.

Na een lange tijd van radiostilte en geen nieuwe Moto smartphones lekten er een maand geleden toch foto’s van een nieuwe Moto G, en al snel volgde meer informatie. Zo bleek het bijvoorbeeld dat Lenovo waarschijnlijk twee modellen aan gaat kondigen, de Moto G4 en de Moto G4 Plus. Beide hebben een apart gevormde vingerprintscanner aan de voorkant zoals we konden zien op de gelekte foto’s.

Moto G4

Hoe groot de normale Moto G gaat zijn is nog niet bekend, maar vandaag kwam er wel meer informatie naar buiten over de specificaties van de smartphones die op 17 mei aangekondigd zullen gaan worden in Mexico en India. De welbekende Indiase website Zauba houdt de export van en import naar India bij en publiceert die informatie op zijn website, waardoor we bijvoorbeeld ook deze week ontdekten dat Samsung de Galaxy A4 aan het testen is. Op diezelfde site doken vandaag ook de Moto G4 en de G4 Plus op, samen met een aantal specificaties die eerdere geruchten bevestigen.

Specificaties

De Moto G4 zal 2GB aan werkgeheugen hebben, samen met 16GB aan opslaggeheugen. Bescheiden specificaties dus, maar de Moto G4 Plus doet er gelukkig nog een schepje boven op met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Aan de achterkant van de Moto G4 Plus zit een 16MP camera met laser auto focus, terwijl de normale Moto G4 het met een 13MP camera moet doen. Beide toestellen hebben een 5MP camera aan de voorkant met een OmniVision OV5693 sensor. Over de chipset is helaas nog weinig bekend, naast dat het waarschijnlijk om een octa-core CPU gaat.

Eerdere geruchten wijzen op een 5.5-inch scherm voor de normale Moto G, wat dus zou betekenen dat de uitspraken van de anonieme Lenovo medewerker klopten. Voor veel consumenten zal het een teleurstelling zijn, juist omdat de Moto G bekend stond om zijn handzame formaat. Het wordt interessant om te zien hoe Lenovo’s nieuwe strategie voor de Moto lijn uit zal gaan pakken, maar gelukkig horen we over twee weken al meer.

Bron: Zauba

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. marc -

    “dus het leek er even op dat we geen nieuwe iteratie meer zouden krijgen.”

    Heb 5 minuten zitten kijken naar dit woord en geprobeerd om erachter te komen wat er hier wordt bedoeld ……….. -iteratie- ………weet het nog steeds niet! (Zonder google btw)

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters