'Specificaties Nokia-tablet met Windows RT 8.1 lekken uit'

De vermoedelijke specificaties van Nokia’s eerste Windows 8.1-tablet zijn uitgelekt. Het 10.1″ apparaat krijgt een Qualcomm 800-processor en een Full HD-scherm.

De specificaties van Nokia’s eerste tablet zijn door het onbekende Microsoft News naar buiten gebracht. Onduidelijk is hoe betrouwbaar de bron is. Volgens de site zal Nokia’s eerste tablet op Windows RT 8.1 gaan draaien en zal inderdaad eind september voor de VS aangekondigd gaan worden. Het apparaat krijgt net als de Microsoft Surface een toetsenbord dat ingeklikt kan worden. Deze cover moet tevens de tablet beschermen.

Qua specificaties moet de tablet redelijk goed mee kunnen komen met high-end tablets van concurrenten. Het apparaat krijgt een Qualcomm 800-processor mee die zijn werk op 2.2GHz gaat doen. Ook zal er 2GB aan ram in zitten en een 10.1″ scherm met een 1080p resolutie. Het interngeheugen zal 32GB groot zijn en ook zullen er usb-poorten op het apparaat aanwezig zijn om extra hardware te kunnen aansluiten. Volgens de bron is fabrikant Compal verantwoordelijk voor de productie van Nokia’s eerste tablet.

De geruchten rondom Nokia’s tablet wijzen er op dat het apparaat niet naar Europa zal gaan komen vooralsnog. De tablet lijkt alleen bestemd te zijn voor Amerika, in eerste instantie.

Nokia tablet patent 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters