'Specificaties Nokia-tablet met Windows RT 8.1 lekken uit'

De vermoedelijke specificaties van Nokia’s eerste Windows 8.1-tablet zijn uitgelekt. Het 10.1″ apparaat krijgt een Qualcomm 800-processor en een Full HD-scherm.

De specificaties van Nokia’s eerste tablet zijn door het onbekende Microsoft News naar buiten gebracht. Onduidelijk is hoe betrouwbaar de bron is. Volgens de site zal Nokia’s eerste tablet op Windows RT 8.1 gaan draaien en zal inderdaad eind september voor de VS aangekondigd gaan worden. Het apparaat krijgt net als de Microsoft Surface een toetsenbord dat ingeklikt kan worden. Deze cover moet tevens de tablet beschermen.

Qua specificaties moet de tablet redelijk goed mee kunnen komen met high-end tablets van concurrenten. Het apparaat krijgt een Qualcomm 800-processor mee die zijn werk op 2.2GHz gaat doen. Ook zal er 2GB aan ram in zitten en een 10.1″ scherm met een 1080p resolutie. Het interngeheugen zal 32GB groot zijn en ook zullen er usb-poorten op het apparaat aanwezig zijn om extra hardware te kunnen aansluiten. Volgens de bron is fabrikant Compal verantwoordelijk voor de productie van Nokia’s eerste tablet.

De geruchten rondom Nokia’s tablet wijzen er op dat het apparaat niet naar Europa zal gaan komen vooralsnog. De tablet lijkt alleen bestemd te zijn voor Amerika, in eerste instantie.

Nokia tablet patent 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    Rare beslissing nu meer fabrikanten geen rt versie meer willen uitbrengen. Ook alleen in de usa voor een europees bedrijf. Tegenwoordig gaan ms en nokia hand in hand. Ik weet niet of dat een voordeel is.

    1. Danijel -

      Een dergelijke tablet is natuurlijk een poos al in ontwikkeling. Meestal 12 maanden of langer. Kans is wel dat hij overigens gecanceld zal worden, nog voordat hij aangekondigd zal worden.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters