Specificaties ‘normale’ Huawei P9 nu ook gelekt

Morgen worden de Huawei P9 smartphones aangekondigd. Er is al vrij veel bekend over de familie van toestellen, maar de specificaties van de reguliere P9 lieten nog op zich wachten, tot vandaag.

Meerdere versies van de Huawei P9

Eerder werd al bekend dat Huawei 4 toestellen zal lanceren, met ieder verschillende specificaties om zo een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken. De gelekte specificaties horen bij de ‘gewone’ P9. Hiernaast zullen er nog een P9 Lite, Max en Premium verschijnen, waarvan de inhoud al wat langer aan het licht is.

Specificaties Huawei P9
Specificaties Huawei P9

Als we leaker GFXBench mogen geloven, zal de smartphone over een 5.1-inch 1080p touchscreen, een HiSilicon Kirin 955-octacore processor, 3GB RAM en 32 GB opslag beschikken. Het toestel heeft bovendien 2 camera’s op de achterkant, beide 12 mexapixel. De frontcamera heeft 8MP.

Familieportret

Vorige week lekten de specificaties van het Premium toestel en nog eerder die van de Lite en de Max. De Lite beschikt over een Snapdragon 650 chipset, 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen, wat nog uitbreidbaar is. De Premium doet daar een flink schepje bovenop: Deze bevat een Kirin 955 processor met 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. De P9 Max beschikt over vrijwel dezelfde specificities, het verschil zit hem enkel in het in het scherm wat een slag groter is: een 6.2-inch quad-HD scherm. De Max zal dus het enige toestel zijn wat wél over een quad-HD scherm beschikt. In hoeverre dit nadelig zal zijn voor de batterijduur, moet nog blijken.

Einde geruchtenmolen

Alle toestellen zullen beschikken over een dubbele camera, waarmee achteraf scherp kan worden gesteld. Vermoedelijk zal er ook gebruik gemaakt worden van ultrapixel tehcnologie, iets wat we al kennen van de Samsung Galaxy S7 en de HTC One M7 en M8. Een vroeg gerucht dat er een toestel met 6GB werkgeheugen zou verschijnen lijkt nu wel compleet van de baan. Dt is waarschijnlijk het laatste rondje geruchten, aangezien het toestel morgen al officieel aangekondigd wordt.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters