Update: ‘Specificaties OnePlus 3 Mini duiken op’

Er is een benchmarktest van een kleinere versie van de OnePlus 3 opgedoken: de OnePlus 3 Mini.

Update: Helaas heeft OnePlus CEO middels een tweet kort maar krachtig bekend gemaakt dat het hier niet om een nieuwe OnePlus smartphone gaat.

OnePlus

OnePlus 3

Vanochtend schreven we nog over het feit dat de OnePlus 3 binnenkort tijdelijk niet meer te koop is in Nederland. De verkoopcijfers in Europa overtreffen de verwachtingen van OnePlus, waardoor het jonge bedrijf genoodzaakt is om de verkoop stil te zetten in bepaalde landen. De OnePlus 3 is de eerste smartphone van OnePlus die vanaf het begin zonder het beruchte uitnodigingssysteem werd verkocht. Daardoor was het een stuk lastiger voor het bedrijf om de vraag naar hun vlaggenschip in te schatten. Het gaat binnenkort waarschijnlijk nog meer hectisch worden voor het bedrijf, want er is een benchmarktest van een nieuwe OnePlus smartphone opgedoken: de OnePlus 3 Mini.

OnePlus 3 Mini

OnePlus gaf begin vorige maand aan dat er geen nieuwe OnePlus X meer komt, een goedkopere en kleinere smartphone die eind vorig jaar uit kwam. Het bedrijf wil zich focussen op zijn vlaggenschepen. Veel fans trokken daarop automatisch de conclusie dat OnePlus geen kleinere smartphones meer uit zal brengen. Het lijkt er echter op dat niets minder waar is, want er is een nieuwe smartphone opgedoken op GFXBench die aan OnePlus gekoppeld wordt. De mysterieuze smartphone komt namelijk qua specificaties exact overeen met de OnePlus 3, naast de schermgrootte, waardoor er vermoed wordt dat we hier met een kleinere variant van de OnePlus 3 te maken hebben.

Specificaties

De OnePlus 3 Mini heeft een 4.6-inch scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Onder de motorkap zit een Snapdragon 820 chipset met een quad-core 2.2GHz CPU en de Adreno 530 GPU, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern opslaggeheugen. Aan de achterkant van de kleinere smartphone zit een 16MP camera. Aan de voorkant vind je een 8MP camera terug. Oftewel: precies de OnePlus 3, maar dan met een kleiner scherm.

OnePlus 3 Mini
De OnePlus 3

Korreltje zout

Naast de overeenkomende specificaties is er geen enkel bewijs dat OnePlus iets met de onbekende smartphone te maken heeft, dus houdt voorlopig een slag om de arm. Het zou ook zomaar kunnen dat OnePlus enkel nieuwe modellen aan het testen is, om vervolgens te besluiten om ze niet uit te brengen. Toch zou de mysterieuze smartphone een aantrekkelijk pakketje zijn, juist omdat kleinere smartphones het vaak met mindere specificaties moeten doen. Als OnePlus echt de OnePlus 3 Mini serieus uit wil gaan brengen dan zien we de smartphone vanzelf bij TENAA of de FCC opduiken. Tot dan nemen we dit nieuws met een korreltje zout.

Bron: GFXBench

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters