Update: ‘Specificaties OnePlus 3 Mini duiken op’

Er is een benchmarktest van een kleinere versie van de OnePlus 3 opgedoken: de OnePlus 3 Mini.

Update: Helaas heeft OnePlus CEO middels een tweet kort maar krachtig bekend gemaakt dat het hier niet om een nieuwe OnePlus smartphone gaat.

OnePlus

OnePlus 3

Vanochtend schreven we nog over het feit dat de OnePlus 3 binnenkort tijdelijk niet meer te koop is in Nederland. De verkoopcijfers in Europa overtreffen de verwachtingen van OnePlus, waardoor het jonge bedrijf genoodzaakt is om de verkoop stil te zetten in bepaalde landen. De OnePlus 3 is de eerste smartphone van OnePlus die vanaf het begin zonder het beruchte uitnodigingssysteem werd verkocht. Daardoor was het een stuk lastiger voor het bedrijf om de vraag naar hun vlaggenschip in te schatten. Het gaat binnenkort waarschijnlijk nog meer hectisch worden voor het bedrijf, want er is een benchmarktest van een nieuwe OnePlus smartphone opgedoken: de OnePlus 3 Mini.

OnePlus 3 Mini

OnePlus gaf begin vorige maand aan dat er geen nieuwe OnePlus X meer komt, een goedkopere en kleinere smartphone die eind vorig jaar uit kwam. Het bedrijf wil zich focussen op zijn vlaggenschepen. Veel fans trokken daarop automatisch de conclusie dat OnePlus geen kleinere smartphones meer uit zal brengen. Het lijkt er echter op dat niets minder waar is, want er is een nieuwe smartphone opgedoken op GFXBench die aan OnePlus gekoppeld wordt. De mysterieuze smartphone komt namelijk qua specificaties exact overeen met de OnePlus 3, naast de schermgrootte, waardoor er vermoed wordt dat we hier met een kleinere variant van de OnePlus 3 te maken hebben.

Specificaties

De OnePlus 3 Mini heeft een 4.6-inch scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Onder de motorkap zit een Snapdragon 820 chipset met een quad-core 2.2GHz CPU en de Adreno 530 GPU, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern opslaggeheugen. Aan de achterkant van de kleinere smartphone zit een 16MP camera. Aan de voorkant vind je een 8MP camera terug. Oftewel: precies de OnePlus 3, maar dan met een kleiner scherm.

OnePlus 3 Mini
De OnePlus 3

Korreltje zout

Naast de overeenkomende specificaties is er geen enkel bewijs dat OnePlus iets met de onbekende smartphone te maken heeft, dus houdt voorlopig een slag om de arm. Het zou ook zomaar kunnen dat OnePlus enkel nieuwe modellen aan het testen is, om vervolgens te besluiten om ze niet uit te brengen. Toch zou de mysterieuze smartphone een aantrekkelijk pakketje zijn, juist omdat kleinere smartphones het vaak met mindere specificaties moeten doen. Als OnePlus echt de OnePlus 3 Mini serieus uit wil gaan brengen dan zien we de smartphone vanzelf bij TENAA of de FCC opduiken. Tot dan nemen we dit nieuws met een korreltje zout.

Bron: GFXBench

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. sander -

      Heb hem in gebruik vertel het voorje in het kort design super kan haast niet beter voor 400 euro scherm prima al had de helderheid miss iets hoger gekind maar voldoende software gewoon goed oxygen os werkt zeer snel en vloeiend accu is oke door dash charge voldoende maar met intensief gebruik al snel weer bijladen camera’s gewoon goed ’s avonds iets minder maar goed genoeg achter camera heeft alleen slechte ois snelheid en krachtig genoeg voor 400 euro bijna niks beters te vinden vind vreemd dat allaboutphones nog geen oneplus 3 review heeft de groeten

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters