‘Specificaties Samsung Galaxy S8 Edge gelekt’

Het debacle van de Note 7 zit nog fris in het geheugen, maar toch verschijnt er al veel informatie over de Samsung Galaxy S8-lijn. Nu heeft een lekker op Weibo een vermeende lijst met specificaties van de Samsung Galaxy S8 Edge online gezet.

Gebogen 5,5-inch 4K-scherm

Samsung Galaxy S8Daarin staat dat de Galaxy S8 een gebogen 5,5-inch 4K-scherm krijgt. Deze display zou daarmee een resolutie van 3840 bij 2160 pixels hebben, met een pixeldichtheid van 806 ppi. Onder de motorkap zouden we ofwel de Snapdragon 830 of de Exynos 8895-chipset aantreffen. Deze processors zijn allebei op 10 nm gebakken. Een week geleden kondigde de smartphonefabrikant nog aan dat het massaproductie van 10 nm-processors begint. Daarmee lijkt dit gerucht niet onwaarschijnlijk.

Verder zou de Samsung Galaxy S8 Edge 6 of 8 GB aan werkgeheugen hebben. Daarmee zou Samsung voor het eerst zijn toestellen uitrusten met verschillende hoeveelheden RAM. De randschermverhouding van de smartphone is waarschijnlijk 80 procent. Naar verluidt zou de S8 Edge niet alleen NFC, maar ook het nieuwe MST ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung kondigt de telefoon waarschijnlijk op 26 februari 2017 aan. De uiteindelijke release zou in maart volgen. De prijs ligt volgens de lekker op Weibo op 6000 Chinese Yuan. Dat is omgerekend 813 euro.

Eerdere geruchten over Galaxy S8

Eerder verschenen ook al geruchten over de Galaxy S8. Zo schreef ETNews dat de telefoon geen homeknop gaat krijgen en dat de vingerafdrukscanner verwerkt zit in het scherm. Ook zou het toestel een dubbele camera gaan krijgen. Daarnaast zou de Galaxy S8 twee schermformaten krijgen: een 5,1-inchvariant met 2K-scherm en een 5,5-inchvariant met 4K-scherm. Of het bij deze varianten gaat om de ‘gewone’ Galaxy S8 en  de Galaxy S8 Edge, is niet duidelijk.

Bron: Weibo via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Paul Peter -

    Citaat uit het artikel hierboven: “naar verluidt zou de S8 Edge niet alleen NFC, maar ook het nieuwe MST ondersteunen?”.

    Slordig om dat voor een S8 als een nieuwigheid te bestempelen. MST ondersteuning zat al in de S7 en als ik het me goed herinner zelfs al in de S6.

  2. Robert Westheim -

    Deze display? wat is dat ? Volgens mij moet het zijn:
    Dit Display zal hiermee uitkomen op een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, dit klinkt toch effe wat beter dan deze display is (deze displays)

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters