‘Specificaties Samsung Galaxy S8 Edge gelekt’

Het debacle van de Note 7 zit nog fris in het geheugen, maar toch verschijnt er al veel informatie over de Samsung Galaxy S8-lijn. Nu heeft een lekker op Weibo een vermeende lijst met specificaties van de Samsung Galaxy S8 Edge online gezet.

Gebogen 5,5-inch 4K-scherm

Samsung Galaxy S8Daarin staat dat de Galaxy S8 een gebogen 5,5-inch 4K-scherm krijgt. Deze display zou daarmee een resolutie van 3840 bij 2160 pixels hebben, met een pixeldichtheid van 806 ppi. Onder de motorkap zouden we ofwel de Snapdragon 830 of de Exynos 8895-chipset aantreffen. Deze processors zijn allebei op 10 nm gebakken. Een week geleden kondigde de smartphonefabrikant nog aan dat het massaproductie van 10 nm-processors begint. Daarmee lijkt dit gerucht niet onwaarschijnlijk.

Verder zou de Samsung Galaxy S8 Edge 6 of 8 GB aan werkgeheugen hebben. Daarmee zou Samsung voor het eerst zijn toestellen uitrusten met verschillende hoeveelheden RAM. De randschermverhouding van de smartphone is waarschijnlijk 80 procent. Naar verluidt zou de S8 Edge niet alleen NFC, maar ook het nieuwe MST ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung kondigt de telefoon waarschijnlijk op 26 februari 2017 aan. De uiteindelijke release zou in maart volgen. De prijs ligt volgens de lekker op Weibo op 6000 Chinese Yuan. Dat is omgerekend 813 euro.

Eerdere geruchten over Galaxy S8

Eerder verschenen ook al geruchten over de Galaxy S8. Zo schreef ETNews dat de telefoon geen homeknop gaat krijgen en dat de vingerafdrukscanner verwerkt zit in het scherm. Ook zou het toestel een dubbele camera gaan krijgen. Daarnaast zou de Galaxy S8 twee schermformaten krijgen: een 5,1-inchvariant met 2K-scherm en een 5,5-inchvariant met 4K-scherm. Of het bij deze varianten gaat om de ‘gewone’ Galaxy S8 en  de Galaxy S8 Edge, is niet duidelijk.

Bron: Weibo via PhoneArena

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters