Specificaties Samsung Gear Fit 2 gelekt

Naast officiële renders zijn nu ook de specificaties van de Samsung Gear Fit 2 opgedoken, de opvolger van de Gear Fit.

Samsung

Samsung bracht twee jaar geleden de Gear Fit uit, een dedicated fitness tracker. De wearable van het Koreaanse bedrijf kan precies in de gaten houden hoe lang je hebt hardgelopen, geeft je tips om nog fitter te worden en vertelt je alles dat je wil weten over je sportsessies. Toch is de wearable ondertussen hard aan een upgrade toe. Gelukkig komt die er ook binnenkort aan als we alle recente geruchten, gelekte informatie en voorspellingen moeten geloven. Afgelopen week kregen we al een aantal officiële renders van de Samsung Gear Fit 2 te zien, een strakke wearable met een gebogen scherm. Ook deed het gerucht de ronde dat de Gear Fit 2 ingebouwde GPS heeft en aanzienlijk verbeterde specificaties.

Gear Fit 2

Gear Fit 2Gear Fit 2

Vandaag zijn we er waarschijnlijk achter gekomen wat die specificaties dan precies inhouden. SamMobile, een blog die het meestal bij het rechte eind heeft, heeft namelijk de specificaties van de Samsung Gear Fit 2 weten te bemachtigen. De nieuwe fitness tracker heeft waarschijnlijk een 1.55-inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 216 x 432. De wearable wordt aangestuurd door een door Samsung ontwikkelde 1GHz dual-core processor in combinatie met 512 MB aan werkgeheugen. Verder heeft de gadget een 200 mAh batterij, wat bijzonder weinig lijkt maar voor een fitness tracker zal het waarschijnlijk meer dan genoeg zijn.

De anonieme bron van SamMobile noemt ook dat de Gear Fit 2 slechts 2GB aan opslaggeheugen heeft, waarschijnlijk bedoeld voor een aantal apps en alle fitness data. Het geheel draait natuurlijk op Samsung’s eigen Tizen. De Gear Fit 2 heeft een IP 68 certificatie, wat betekent dat de wearable 30 minuten lang tot 1.5 meter diep onder water gedragen kan worden.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend hoeveel de Gear Fit 2 gaat kosten en wanneer de fitness tracker uitgebracht zal gaan worden, maar geruchten wijzen op een release in juni.

Bron: SamMobile

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters