Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt

Op 1 november zal Razer zijn eerste smartphone onthullen. Die naam zal je waarschijnlijk bekend voor komen. Het Amerikaanse bedrijf scoort namelijk al jaren met zijn kleurrijke gaming-accessoires.

Razer bestormt de smartphonemarkt

Je kent Razer waarschijnlijk van de kleurrijke gaming-accessoires die het bedrijf uitbrengt. Vaak gaat het om goedkope Chinese producten, waar het bekende logo van Razer op wordt geplakt. Dat is de harde waarheid, maar tegelijkertijd doen we daar het bedrijf ook mee tekort. Razer brengt namelijk ook zeer capabele gaming-computers en laptops uit. Vaak zijn ze een tikkeltje te duur, maar het ziet er altijd stoer uit.

Razer smartphone

Maar goed, binnenkort gaat Razer ook de smartphonemarkt bestormen. Een teaser heeft bevestigd dat het Amerikaanse bedrijf op 1 november zijn eerste smartphone zal onthullen. Het toestel werd al fanatiek door een benchmarktest gehaald, waardoor de specificaties opdoken. Die werd even snel weer uit de lucht gehaald, maar oplettende bezoekers hebben de vermeende specificaties wel opgeslagen.

Specificaties gelekt

We hadden op foto’s gehoopt, maar voorlopig zul je het met de specificaties moeten doen. De onaangekondigde smartphone van Razer heeft een 5.7-inch scherm, met een resolutie van 2560 x 1440. Onder de motorkap zit de Snapdragon 835, de high-end chip die je in elk vlaggenschip van dit moment vindt. De Google Pixel 2, de LG V30, de Galaxy S8, de Nokia 8 en ga zo maar door.

Aan de achterkant van Razer’s toestel zit een 12MP camera, als we de gelekte informatie moeten geloven. Selfies kunnen genomen worden met een 8MP camera. Het laatste detail dat is gelekt, is de hoeveelheid werkgeheugen van het mysterieuze toestel. De smartphone van Razer heeft naar verluidt 8GB aan werkgeheugen. Enkel OnePlus heeft die hoeveelheid tot nu toe aangetikt, met de premium variant van de OnePlus 5.

Razer smartphone

De meeste toestellen gaan niet eens over de 4GB aan werkgeheugen heen. Voor doorsnee dagelijks gebruik heb je ook echt niet meer nodig. Je gaat het verschil enkel echt merken wanneer je bijvoorbeeld een aantal spellen actief open wil houden in het werkgeheugen. En laat dat nou net zijn waar Razer zich op richt: gamers.

De fabrikant zal ongetwijfeld ook softwarematig allerlei speciale features voor gamers hebben bedacht. Helaas draait de smartphone hoogstwaarschijnlijk op Android Nougat, terwijl de eerste smartphones met Android Oreo al verkrijgbaar zijn. Aan de andere kant: dat is vrij standaard voor toestellen met hevig aangepaste software. Toch is het een detail om rekening mee te houden in je beslissing.

Meer competitie is altijd welkom, want dat is altijd uiteindelijk voordelig voor de consument. We vragen ons echter af of Razer een deuk in deze taaie markt kan slaan. De meeste consumenten hebben immers al een favoriet merk. Nu is Razer gelukkig zeer bedreven in marketing, dus wie weet kan de grote markt van jonge gamers nog worden aangeboord.

Bron: Phone Radar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters