‘Specificaties Snapdragon 835 en 660 gelekt’

Qualcomm kondigde vorige week de Snapdragon 835 aan, waarvan eerst werd gedacht dat hij de Snapdragon 830 zou gaan heten. Qualcomm ging echter niet in op details van de nieuwe chipsets in. Een document dat in handen is van anzhuo.cn onthult nu de specificaties van de nieuwe processor.

Snapdragon 835

Snapdragon 835De Snapdragon 835 wordt de volgende high-endprocessor van Qualcomm. Ten opzichte van de huidige Snapdragon 821 heeft het Amerikaanse bedrijf dan ook diverse dingen verbeterd. Zo bakt Samsung, de maker van de chips, de Snapdragon 835 met het 10 nm-finfet-proces, terwijl de 821 op 14 nm werd gebakken. Daardoor worden de chips zuiniger of kunnen de prestaties tot 40 procent beter worden.

Ook telt de Snapdragon 835 liefst acht kernen, waar zijn voorganger er vier had. De kloksnelheid van de acht kernen is echter nog onbekend. Wel weten we dat vier kernen een hogere kloksnelheid krijgen dan de vier andere kernen. Verder heeft hij een Adreno 540 GPU en een X16 LTE-modem.

Snapdragon 660

Naast de specificaties van de Snapdragon 835 staan in het document van anzhuo.cn ook vermeende specificaties van de Snapdragon 660. Dit is vermoedelijk de midrange-processor van volgend jaar die de Snapdragon 652 moet opvolgen. Deze heeft naar verluidt acht kernen. Vier daarvan zouden 2,2 GHz klokken, terwijl de andere vier geklokt zouden zijn op 1,9 GHz. De bijbehorende grafische kaart is waarschijnlijk de Adreno 512. Het LTE-modem is bij de Snapdragon 660 naar verluidt een X10-modem. Mogelijke fabrikanten van de midrange-chipset zouden Oppo en Vivo zijn.

Bron: AndroidAuthority

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters