‘Specificaties twee high end-HTC’s verschijnen in benchmarktest’

HTC kondigt op 1 maart waarschijnlijk niet één, maar twee One M9-smartphones aan. Hier hint de Amerikaanse afdeling van de Taiwanese fabrikant op. Bovendien zijn er specificaties verschenen van twee high-end HTC-smartphones.

Nog meer foto's van HTC One M9 en info over frontcamera htc one m9 edited 1

Deze staan op Compubench, een benchmarktester. Hieruit blijkt dat HTC werkt aan twee toptelefoons. Het gaat hier waarschijnlijk om de HTC One M9 en de HTC One M9 Plus. Deze telefoons zouden nauwelijks in formaat van elkaar verschillen, aangezien ze een schermformaat van 5 en 5,1 inch krijgen.

De HTC One M9 krijgt een full HD-schermresolutie van 1920×1080 pixels. In de telefoon zit de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Deze heeft vier Cortex A57-kernen die 2 GHz klokken voor het zware rekenwerk en vier Cortex A53-kernen die 1,5 GHz klokken die het lichtere werk voor hun rekening nemen.

De gewone One M9 krijgt 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. Hiervan is 23GB beschikbaar voor de gebruiker. De telefoon krijgt een 20-megapixelcamera aan de achterkant. Dit is geen dubbele camera, zoals bij de One M8. HTC zou een UltraPixel-camera van 4 megapixel aan de voorkant van de telefoon stoppen, maar is hier toch van afgestapt. Het lijkt er nu op dat de telefoon aan de voorkant een 12-megapixelcamera krijgt, wat best bijzonder is voor een selfiecamera.

De One M9 Plus verschilt op een aantal vlakken van de HTC One M9. Het scherm heeft met 5,1 inch dus een iets groter formaat en ook de resolutie verschilt. De Plus krijgt namelijk een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels. Ook de processor in de telefoon is anders.

Dit is namelijk een MediaTek-processor. Deze MT6795-chipset is op papier minder krachtig dan de Snapdragon 810, aangezien hij acht Cortex A53-kernen heeft. Dit zijn de kernen die op de Snapdragon 810 juist het lichtere werk doen, maar op de M9 Plus kunnen ze dus hard aan het werk. Toch heeft deze chipset een maximale kloksnelheid van 1,9 GHz.

Verder verschilt de One M9 Plus qua specificaties niet zo van de One M9. De camera’s zijn hetzelfde, net als de hoeveelheid werkgeheugen en opslaggeheugen. Beide telefoons draaien op Android 5.0 Lollipop, waarschijnlijk met HTC’s eigen Sense 7-userinterface.

HTC kondigt de One M9 op 1 maart aan op het Mobile World Congress, waarbij All About Phones aanwezig is. Waarschijnlijk kondigt de Taiwanese smartphonefabrikant dan dus ook de grotere One M9 Plus aan, al is het onbekend of de telefoon echt zo gaat heten.

‘Specificaties twee high end-HTC’s verschijnen in benchmarktest’ m91 
‘Specificaties twee high end-HTC’s verschijnen in benchmarktest’ m92 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters