‘Specificaties verschenen van Samsung Galaxy S6 Active’

Samsung lijkt inderdaad te werken aan een Active-variant van zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S6. Hoewel het nog onbekend is wanneer de Zuid-Koreaanse de stevige smartphone aankondigt, liggen de specificaties van de Galaxy S6 Active al wel op straat.

Samsung Galaxy S5 Active laat zich in twee video’s zien screen shot 2014 05 21 at 121103

Hierover bericht SamMobile. Volgens de site krijgt de Galaxy S6 Active nagenoeg dezelfde specificaties als de gewone Samsung Galaxy S6. Dit betekent dat het scherm een formaat heeft van 5,1 inch en dat dit super amoledscherm een quad HD-resolutie krijgt van 1440×2560 pixels.

Samsung rust de Galaxy S6 Active uit met de Exynos 7 Octa-chipset, die is gebakken op 14 nanometer. Deze chipset heeft acht kernen en de maximale kloksnelheid ligt op 2,1 GHz. De Galaxy S6 Active heeft daarnaast 3GB ram en 32GB opslagcapaciteit.

Foto’s gaat de telefoon schieten in 16 megapixel, wat overeenkomt met de gewone Galaxy S6. De selfiecamera maakt foto’s van 5 megapixel. Het grote verschil met de andere twee Galaxy S6-telefoons is de batterij-inhoud, die met 3500 mAh heel wat groter is dan de 2600 mAh die de Galaxy S6 Edge heeft en de 2550 mAh die de gewone S6 heeft.

De formaten wijken uiteraard ook af, omdat de Galaxy S6 Active waterdicht en stofdicht is, maar ook tegen een flinke stoot moet kunnen. De Galaxy S6 Active gaat 73,6 bij 146,9 millimeter meten, terwijl de gewone S6 70,5 bij 143,4 millimeter meet.

Daarnaast is de Galaxy S6 Active een stuk dikker dan het gewone vlaggenschip van Samsung. De S6 is 6,8 millimeter dun, terwijl de Active 8,8 millimeter dik is. Dit valt overigens alsnog behoorlijk mee, zeker voor een ‘rugged’ smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Shihan Richard Pet Riessieman -

  Toch raar dat ze zeggen dat mAh2600 genoeg is, en hier doen ze dus een mAh 3500 in terwijl de spec het zelfde zijn op de stof en waterdicht na dan. Heeft Samsung misschien niet helemaal vertrouwen in de mAh van 2600.

  1. Quasimodo -

   Nee de reden is 'design'. Wie mooi wilt zijn…. 😉
   Neemt niet weg dat de S6 nog altijd voldoende capaciteit kan hebben.
   Ben erg benieuwd naar de eerste reviews.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters