‘Specificaties Xiaomi Mi5S gelekt’

Er zou een lijst met verschillende specificaties van de Xiaomi Mi5S zijn gelekt. Dit is de opvolger van de Xiaomi Mi5. De lijst met vermeende specificaties verscheen op Weibo, de Chinese variant van Twitter.

Volgens de geruchten zou het beeldscherm 5,15 inch meten en force touch hebben. Als het goed is maakt de telefoon gebruik van .de krachtige Snapdragon 821-processor, die 2,4 GHz klokt. Het werkgeheugen is 6 GB. De achtercamera beschikt volgens de geruchten over 16 megapixels, optische beeldstabilisatie en Phase Detection Auto Focus. Door dat laatste is het makkelijker om ook bewegende objecten scherp in beeld te brengen. Met het f/1.8-diafragma zou het bovendien ook makkelijk moeten zijn om goede foto’s in het donker te maken. De Xiaomi Mi5S kan waarschijnlijk 4K-videos kunnen filmen met 30 frames per seconde.

Xiaomi Mi5S beetje zwaarder dan de Mi5

Opvallend is hoe licht Xiaomi het toestel zou hebben weten te houden. Ondanks de indrukwekkende specificaties zegt men op Weibo dat de Mi5S slechts 147 gram weegt, maar 8 gram meer dan de Mi5. Het toestel is daarnaast waarschijnlijk 7,25 mm dik worden. In het toestel zijn volgens de lijst onder meer een NFC-chip,  USB Type-C en een 3490 mAh-batterij aanwezig zijn. Bovendien zou het toestel door Qualcomm’s Quick Charge 3.0-functie snel op te laden zijn. De releasedatum van de Mi5S is nog niet bekend. De verwachting was aanvankelijk dat het toestel begin augustus uit zou komen. Die datum heeft Xiaomi echter niet gehaald.

Xiaomi Note 2

De verwachting is dat Xiaomi de Mi5S tegelijkertijd gaat uitbrengen met zijn andere vlaggenschip, de Xiaomi Note 2. Het toestel krijgt volgens geruchten een drukgevoelig scherm, een ultrasonische vingerprintscanner, waardoor het onder meer moeilijker wordt om je vingerprint na te maken, en een behuizing van keramiek. Over de processor van het toekomstige toestel heerst onduidelijkheid. Volgens sommige bronnen krijgt de Note 2 een Snapdragon 820-processor, die 2,4 GHz klokt. Andere bronnen zeggen weer dat het toestel gemaakt zal worden met de krachtigere opvolger van de 820, de Snapdragon 821.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters