Specs Galaxy S5 uitgelekt, S5 mini en S5 Zoom ook in de pijplijn

De hardwarespecificaties van de nog niet aangekondigde Samsung Galaxy S5 zijn uitgelekt via Sammobile. De site meldt dat ook een Galaxy S5 mini en een S5 Zoom in de pijplijn zitten.

'Galaxy S5 met 2K-scherm en irisscanner op MWC 2014' s5

Sammobile meldt gesproken te hebben met een ‘insider’, die meldt dat de Galaxy S5 zowel in metaal als in plastic op de markt komt. De metalen versie gaat rond de 800 euro kosten. De plastic versie gaat ongeveer 650 euro kosten.

De metalen telefoon krijgt een metalen achterkant en ook aan de zijkanten zit metaal. Het is nog niet duidelijk of die ‘premium’ versie van de Galaxy S5 de Galaxy F of een andere naam gaat dragen.

De Galaxy S5 krijgt een amoledscherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. De omvang van het scherm is nog niet geheel duidelijk, maar zou volgens eerdere geruchten rond de 5,25 inch uitvallen. De achterkant van de telefoon is voorzien van een 16-megapixelcamera. Net als de Galaxy S4 wordt ook de S5 in twee versies uitgebracht als het om de processor gaat. Een versie krijgt een Exynos 6-processor, de andere versie een Qualcomm Snapdragon 805-processor. Welke CPU in de telefoon zit, hangt ervan af of het een LTE-model is of niet. De telefoon loopt op Android 4.4 Kitkat.

De Exynos 6-CPU heeft acht kernen die allemaal gelijktijdig kunnen draaien. De Snapdragon 805 is ook een behoorlijke update ten opzichte van de Snapdragon 800 die in de Note 3 zit. Grafisch zou het nogal wat verschil moeten uitmaken.

Wat ramgeheugen betreft, de capaciteit van de batterij en hoe het zit met de kwaliteit van de camera, blijft onzeker. De lancering van het toestel wordt half maart verwacht, waarna het toestel in april in de Europese winkels zou moeten liggen.

De telefoon krijgt ook weer een mini-variant en een camphoneversie. De S5 mini en de S5 Zoom worden enige tijd na de presentatie van de Galaxy S5 verwacht. Waarschijnlijk ergens in mei of juni. Beide toestellen krijgen een super amoledscherm en Android 4.4 Kitkat. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt door de ‘insider’ van Sammobile.

Bron: Sammobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters