De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller

Smartphones worden met steeds betere specs uitgerust en zijn tegenwoordig uitgegroeid tot waardige game consoles. En hoewel de displays ook steeds groter worden, heb je soms toch gewoon zin om het spel in volle glorie te beleven op je tv. Gelukkig zijn er meerdere mensen die deze wens hebben en bestaat de mogelijkheid om je spelletjes te streamen naar je tv en je smartphone als controller te gebruiken. Dit zijn de vijf leukste spelletjes om op deze manier samen met de vrienden te spelen.

Spaceteam

In spaceteam vorm je samen met maximaal zeven vrienden de crew van een ruimteschip. Er is echter een klein probleempje. het schip probeert wanhopig weg te vliegen bij een exploderende ster en begint steeds meer uit elkaar te vallen. Elke speler krijgt op zijn smartphone een verzameling willekeurige knoppen met vreemde namen. Eén van die knoppen redt het schip, maar niemand weet welke dat is. Volg tijdsgevoelige instructies op om de knop te vinden en je crew te redden. Een gemeen geintje van het spel is dat iedereen andere knoppen voor zich heeft en je elkaar dus moeilijk kunt helpen.

Spel beschikbaar voor iOS en Android

Spaceteam

Blaas je vrienden op in BombSquad

BombSquad heeft veel weg van Bomberman. Ook in dit spel is het de bedoeling je vrienden op te blazen terwijl je hectisch rond rent met bommen. Je speelt met maximaal acht mensen en kunt kiezen tussen verschillende spelmodussen. In uiteenlopende werelden is het bikkelen met onder andere landmijnen, plakkende bommen, ijs bommen en  andere explosieven.

Spel beschikbaar voor Android | controller app beschikbaar voor iOS en Android

BombSquad

Keep Talking & Nobody Explodes

In dit spel is het juist de bedoeling dat er niemand ontploft. Eén speler probeert een bom onschadelijk te maken terwijl de rest van het team moet achterhalen hoe dat precies in zijn werk gaat. De speler die bezig is met de bom kan dit met een VR bril op doen, maar dat hoeft niet. De andere spelers houden zich bezig met bom handleidingen, welke beschikbaar zijn op de website van het spel. Als team moet je erachter zien te komen wat voor bom het precies is en hoe je voorkomt dat hij ontploft. Hier heb je echter niet de hele dag voor, want de bom blijft aftellen.

Spel beschikbaar voor Android

Keep Talking & Nobody Explodes

Jackbox Party Pack

De Jackbox Party Packs zijn niet gratis, maar komen wel met vijf geweldige spelletjes om tijdens feestjes samen te spelen. Net zoals de andere spellen op de lijst, kan iedereen meespelen door met de smartphone via hetzelfde wifi netwerk een verbinding te maken. De Jackbox Party spellen download je echter niet op je smartphone maar gebruik je via Android TV en Apple TV.

Beschikbaar voor Android TV:  Pack 1 | 2 | 3 en Apple TV 1 | 2 | 3

Jackbox Party Pack

AirConsole spelletjes

AirConsole is zelf geen spel, maar een systeem waarbij je meerdere spelletjes samen kunt spelen. Via Android TV of zelfs je computer ga je naar AirConsole.com om te beginnen. Daar heb je toegang tot ongeveer veertig spelletjes die gratis zijn. Ook zijn er verschillende andere spellen waar je wel voor moet betalen. De collectie is behoorlijk uitgebreid en heeft voor iedereen wel iets leuks.

Spel beschikbaar voor Android TV | controller app beschikbaar voor iOS en Android

AirConsole spelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters