Spin Remote: slimme afstandsbediening voor al je smart devices

AMSTERDAM – Met de toename van het aantal apparaten komt ook een toename van het aantal afstandsbedieningen. Dat is niet altijd even handig en het ziet er bovendien weinig charmant uit. Daarom is de Spin Remote ontworpen. Dit is een ronde afstandsbediening die met alle infrarood- en bluetooth-apparaten en met Philips Hue-lampen werkt.

Verschillende posities, verschillende functies

Spin RemoteDe Spin remote kan in verschillende posities draaien om verschillende apparaten te besturen. Een voorbeeld: Draai de remote in de neutrale positie (zie afbeelding) om het volume van de tv aan te passen. Kantel hem negentig graden en je zet met het draaien de radio zachter of harder. Zet de Spin Remote op zijn kop en je bepaalt de helderheid van je Hue-lampen.

Deze instellingen onthoudt de afstandsbediening vervolgens via een app op je smartphone. In de app kan je ook verschillende profielen voor verschillende gebruikers instellen. Zo kan iedereen zijn eigen instellingen voor de Spin Remote hebben. Ook de gevoeligheid van de bediening is aan te passen in de app.

Slim touchpad

Aan de onderkant zit een touchpad. Dat is volgens de fabrikant een ‘slim’ touchpad. De panelen op het touchpad zijn namelijk continu in beweging. Daardoor blijven de richtingsknoppen altijd op de juiste plek zitten, ongeacht van hoe je de afstandsbediening draait. Boven blijft vanuit jouw oogpunt altijd boven, onder altijd onder etc. Daarom zitten er ook geen patronen op het touchpad: de richtingen passen zich namelijk continu aan jou aan. Dit is een patent van het gelijknamige bedrijf achter de Spin Remote.

Geen RF-ondersteuning

Een nadeel van de afstandsbediening is dat zij nog niet werkt met RF-golven. Daardoor ondersteunt het apparaat bijvoorbeeld nog geen tv’s van de toplijn van LG. Deze werken met een magic mouse, dat wil zeggen dat je afstandsbediening als een muis voor je tv-scherm werkt. Deze functie heeft de Spin Remote nog niet. Het bedrijf beweert dat hier binnenkort een update voor uitkomt.

Prijs en beschikbaarheid

De Spin Remote is bij verschillende winkels in Nederland te verkrijgen. Hij kost momenteel 99 euro. Overigens is Spin Remote niet het eerste apparaat dat nastreeft om al je afstandsbedieningen te vervangen. Een alternatief vinden we in de Senic Nuimo. Ook deze biedt ondersteuning voor Philips Hue-lampen en bluetooth-toestellen. Infrarood ondersteunt de Nuimo echter niet.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters