‘Sportapps verhogen kans op blessures’

te-veel-hardlopen-slecht-gezondheidVeel sportapps bevorderen de gezondheid van sporters niet genoeg. Dat zegt sporthoogleraar Steven Vos vrijdag tijdens zijn intreerede aan de Technische Universiteit van Eindhoven op vrijdag. Ze zouden juist het risico op blessures vergroten.

Veel hardlopers stoppen als gevolg van lichamelijke problemen. Van de hardlopers in het onderzoek van Vos zegt 80 procent dat blessures de hoofdredenen zijn om op te houden. Ook gebrek aan motivatie kan een grote rol spelen. Bijna alle hardloop-apps zien hun gebruikers als een homogene groep. Geen van hen focust zich écht op de gebruiker. “Mogelijk ontstaat hierdoor zelfs uitval onder sporters”, zo concludeert Vos.

Intelligente sportapp

Vos gaat zich in Eindhoven bezighouden met onderzoek naar de mogelijkheden om technologie te gebruiken om beweging en sport te stimuleren. De eerste stap lijkt daarin al gezet. Vos heeft samen met collega’s namelijk een intelligente sportapp ontwikkeld. Die past zich op iedere hardloper persoonlijk aan. De app biedt onder meer een gepersonaliseerd trainingsschema. Zo voorkomt hij overbelasting en blessures bij de hardloper.

Samsung Gear S3

Uit geruchten van augustus blijkt dat de Samsung Gear S3 weleens een goede smartwatch zou kunnen zijn voor hardlopers. Zo zou hij een ingebouwde gps-chip krijgen. Daardoor kan je je locatie tracken zonder je smartphone bij je te hebben. Ook werkt hij waarschijnlijk samen met een snelheidsmeter. Daardoor zou je dus precies kunnen meten hoe snel je beweegt. Later krijg je volgens de geruchten zelfs gedetailleerde rapporten van je sessie terug, inclusief tips om je workout te verbeteren.

Bron: ANP via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters