Sportmerk Asics koopt sport-app Runkeeper

De populaire sport-app Runkeeper is gekocht door sportmerk Asics. Het is onbekend hoeveel geld Asics betaalt voor de app, die door ruim 45 miljoen mensen wordt gebruikt.

Runkeeper

De bestuursvoorzitter van Runkeeper, Jason Jacobs, bevestigt de overname. “Met trots en opwinding kan ik bekendmaken dat Runkeeper wordt overgenomen door Asics”, vertelt hij. “Voor de gebruiker verandert er weinig. We kunnen ons product nu alleen sneller doorontwikkelen, waardoor we onze visie verder kunnen uitwerken. Asics beschikt over materiaal waar wij anders nooit toegang tot zouden krijgen.”

Ook Asics laat op zijn website weten dat de overname is afgerond. “Verwacht wordt dat de markt voor sport-apps gaat groeien, waarbij meer nadruk komt op het bewustzijn van consumenten over hun gezondheid, de mondiale groei van de smarpthonemarkt en verdere ontwikkeling van ‘wearables’”, schrijft het merk. “Wij denken dat de overname van Runkeeper zorgt voor een vergroting van onze merkwaarde. We krijgen hierdoor meer kennis over het digitale platform, dat onder leiding staat van een ervaren management bij Runkeeper.”

Over de Runkeeper app

Runkeeper is een app waarmee je je sportprestaties monitort. De app maakt gebruik van GPS, zodat je nauwkeurig ziet hoeveel kilometer je bijvoorbeeld rent of fietst. Daarnaast kun je met de app trainingsschema’s toepassen om doelstellingen te halen, zoals het snel rennen van vijf kilometer.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters