Het mysterie ontrafeld: zo stelt Spotify jouw Discover Weekly accuraat samen

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag ontdekken we hoe Spotify de wekelijkse Discovery Weekly playlist in elkaar zet.

Sta jij er ook altijd van versteld hoe goed de Discover Weekly-playlist van Spotify werkt? Elke week weer komen wij daar de tofste tracks tegen die perfect aansluiten op onze smaak. Maar hoe krijgen ze het voor elkaar?

Dat is een vraag die ook door het YouTube-kanaal ‘The Science of Everything’ wordt gesteld. Gelukkig stellen zij die vraag niet alleen, maar voorzien ze ‘m ook van een antwoord. Wat blijkt: er zijn met name twee factoren die Spotify gebruikt om de playlist voor je te cureren:

De twee factoren

Yes, er wordt dus ten eerste gekeken waar je naar luistert. Zodoende kan Spotify jouw smaak bepalen en je op basis hiervan nummers aanraden. Echter wordt er ook gekeken naar de playlists die je zelf opstelt en die je beluistert. Je hebt het zelf ondervonden: dit zorgt voor een zeer accuraat resultaat.

Zo, weet je dat ook weer. Er is trouwens ook een andere functie die wij nice vinden: je ‘Daily Mix‘. Dit is een playlist die nummers die je al kent combineert met nummers die daarop lijken om je zo meer van hetzelfde te geven. Ook heel chill! Je vindt die optie direct bovenaan het kopje ‘Jouw muziek’.

Spotify is meer dan Discover Weekly

Wil jij Spotify trouwens nóg beter gebruiken. Dan is het nice om eens te kijken naar de andere dingen die je op Spotify kunt streamen dan muziek. Jup, er gaat een wereld voor je open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters